Menu

Ce vrea să spună Cîțu

f_350_200_16777215_00_images_George.jpg

 

 

 

 

 

 

Fiindcă așa m-au învățat profesorii mei pe când aveam 18 ani, când văd un text important, îl analizez, nu îl înghit pe nemestecate. Imediat după congres, Florin Cîțu, premier și președinte ales al PNL, a spus următoarele:

”Toate deciziile pe care le vom lua împreună vor fi doar în interesul românilor. Vom pune mai presus de interesul nostru, de interesul partidului, vom pune interesul românilor. Doar așa vom putea câștiga tot în 2024.

Pentru a-mi putea atinge aceste obiective am nevoie de o echipă în jurul meu, o echipă cu care vom schimba România. Am spus că ieri a început o mișcare, o mișcare liberală în România. Încă o dată în istorie PNL va schimba România, o va face o forță economică în Europa. Sunt convins de acest lucru!”

Să facem, așadar, analiză de text. Vă propun să începem cu sintagma ”interesul românilor”.

Când aude că Cîțu (scuze !) va lucra în interesul lui, românul așteaptă ca acest lucru să se întâmple, fără să se gândească la faptul că Cîțu (din nou, scuze!) nu a precizat la care ”români” se referă.
Există ”români” și ”români”.

Una e românul Rareș Bogdan și alta e românul cu o pensie de 800 de lei. Una e românul Dan Vâlceanu și alta românul cu credit la Provident. Una e românul Boc și alta, românul șomer. Etc.

 

Citiți continuarea articolului AICI.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN