Menu

Îl deconspirăm pe Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al lui Mircia Gutău

f_350_200_16777215_00_images_banner1_ionescu_daniel_ceramic_2.jpg

 

 

 

 

 

Puțină lumea știe (eu, de exemplu, auzisem doar un zvon) că dl Daniel Ionescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Rm. Vâlcea este un mare artist ceramist.

Un mare artist – nu exagerez cu nimic, dar și un blogger plin de aciditate, din păcate, cam leneș (www.mizgril.blogspot.com).

Sub aparența sa de om întotdeauna cuminte și la locul său, afabil și ductil, Daniel Ionescu modelează din lut case și biserici românești, în miniatură, desigur (cred că nu e pleonasm).

” Prind elemente ale arhitecturii românești”, spune artistul.

f_350_200_16777215_00_images_banner1_ionescu_daniel_casa.jpg

Recent, ziarul sibian de limbă germană Hermannstaedte Zeitung i-a dedicat un articol dlui Ionescu, cu prilejul participării artistului la Târgul de Ceramică de la Sibiu.

Daniel Ionescu precizează:

” Sunt doar cativa ani de cand ma pot numi ”ceramist”, dar asta nu reduce din mandria pe care o simt atunci cand mentionez aceasta titulatura. Ceea ce fac are caracter de unicat in primul rand pentru ca ideea aceasta imi apartine si ea nu a mai fost pusa in practica, in acest mod, de nimeni, si, in al doilea rand, pentru ca realizarea exclusiv manuala a tuturor pieselor face ca fiecare din ele sa fie unica, indiferent daca modelul arhitectural a mai fost folosit. Casele traditionale romanesti sunt minunate iar constructia lor e guvernata de bun-simt si eficienta (atat ca forma, cat si ca materiale folosite). In prezentul acesta sufocat de constructii hidoase, de urat, de nesimtire urbana si de haos, recursul la arhitectura traditionala romaneasca poate fi o solutie.”

Dl Ionescu nu face un marketing bun artei sale, altminteri lucrările s-ar vinde în Vest și ar putea pleca de la Primărie.

Foarte bine, avem nevoie de comunicatele sale excelent redactate.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN