Menu

Cel mai tare și cel mai slab moment din emisiunea cu Liviu Dragnea

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dragnea_realitatea.jpg

 

 

 

 

 

 

Departe de a fi ”expirat”, așa cum susține o postare pe care am văzut-o întâmplător pe Facebook, Liviu Dragnea are forța uriașă a exemplului personal. El a fost condamnat pe nedrept, el a fost demonizat, el este efectul viu al unei cauze puse în discuție: Statul Paralel.

Liviu Dragnea nu vorbește din auzite, nu este un comentator politic, slab ori genial, este el însuși un comentariu în carne și oase, ceea ce îi va conferi o forță extraordinară în viitor.

Să vedem acum care a fost momentul cel mai solid al emisiunii.

La un moment dat, Dragnea spune că l-a întrebat pe generalul Coldea de ce stabilește o listă de persoane țintă cărora trebuie să li se închidă gura. Senin, Coldea a răspuns că din clipa în care am intrat în UE am renunțat la suvernitate, că nu suntem singuri pe lume, că trebuie să avem o societate predictibilă, iar cedarea unor domenii economice face parte din înțelegerea cu care am fost primiți în UE și NATO.

Am scris de multe ori că agenții Statului Paralel nu sunt niște borfași, că nu doar banii îi susțin și îi motivează, că trebuie să aibă o anumită filosofie la baza acțiunilor lor. Filosofia constă în ceea ce i-a răspuns Coldea lui Dragnea.

Am mai spus, și probabil sunt singurul care a formulat astfel, că există un Stat Paralel european și transatlantic, alcătuit din micile sau marile State Paralele ale țărilor în discuție. În această rețea, șefii sunt Statul Paralel american, german și francez. Șefi care, evident, se ceartă adeseori între ei.

Revenind la cele afirmate de Liviu Dragnea, este limpede că Florian Coldea, membru al Statului Paralel transatlantic și european, este format la școala americană a Deep State, cu diverse cursuri urmate la Deep – State – ul european.

Coldea a trădat, este un nenorocit, dar crede în trădarea sa, se consideră un demiurg al noii Românii. Este ceea ce a vrut să spună, să explice Dragnea în, după opinia mea, cel mai bun moment al interviului său.

Cel mai slab moment a fost cel legat de predarea PSD către SRI, despre conducerea social – democraților (i.e. Marcel Ciolacu) întoarsă cu cheița.

Iarăși am spus în editorialele mele că opinez în favoarea lui Ciolacu atunci când este acuzat de pact cu diavolul.

Problema câștigării unor bătălii politice prin mijloace soft sau hard se pune, grosso modo, încă de la Marga Carta, trece prin opoziția bolșevicilor cu menșevicii, a lui Hitler cu Republica de la Weimar, a lui Hrusciov cu Stalin, a lui Dubcek cu Brejnev, a lui Pîrvulescu cu Ceaușescu.

Aceeași paradigmă cred că se aplică în relația Ciolacu – Dragnea.

Când Liviu Dragnea a fost arestat, PSD era partidul ciumat al Europei, nefrecventabil. Încă un pas greșit și ar fi luat calea plecării din istorie. Marcel Ciolacu pare a fi făcut un pact cu diavolul, dar în sensul expresiei românești ”fă-te frate cu dracul până treci puntea”.

Și-a vândut Ciolacu sufletul când a făcut acest pact ? Nu cred, dar nu asta este important, ci faptul că Dragnea nu a putut dovedi în emisiune, nici măcar parțial, că Statul Paralel a pus stăpânire pe sufletul lui Ciolacu.

În fond, asemenea chestiuni sunt dincolo de dovezi, este vorba despre opinii și convingeri, iar faptul că Liviu Dragnea îl demonizează pe Marcel Ciolacu poate fi înțeles în sens uman, interpersonal.

Nimic mai mult.

Închei reluând ideea că Dragnea nu mi se pare deloc expirat. Este proactiv, merge cu un pas înaintea urmăritorilor, începe să își creeze o zonă de protecție mai solidă decât cea din 1996 – 1999, fiindcă este clădită pe mai multă libertate.

Liviu Dragnea este extrem de benefic României, revine într-un moment de mursecare a țării cum rare au fost în istorie.

Îi țin pumnii.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN