Logo

Mircea Nadolu, fost prefect de Vâlcea, acuzat că l-a favorizat pe Cîțu să obțină ilegal 50 ha de pădure la Voineasa

f_350_200_16777215_00_images_banner1_nadolu_mare.jpg

 

 

 

 

 

 

Valer Marian publică în Cotidianul un serial cu privire la împroprietărirea dubioasă a familiei Cîțu cu 50 de hectare de pădure la Voineasa. În discuție apar fostul prefect Mircea Nadolu și fiul său, ipostaele fiind unele scandaloase.

” Conform altor surse, soții Cîțu ar fi fost ajutați substanțial în această afacere funciară de fostul prefect al județului Vâlcea, Mircea Nadolu, care le era prieten de familie și care a deținut această funcție în perioada 2012-2014, în care au fost soluționate favorabil dosarele de împroprietărire ale familiei Cîțu. Mircea Nadolu a deținut funcții înalte în administrația publică locală de-a lungul ultimilor 25 de ani: secretar general al Prefecturii județului Vălcea în perioada 1997-2000, subprefect în perioada 2005-2009, prefect în perioada 2012-2014 și înalt funcționar guvernamental ulterior. După cum se știe, prefectul este președintele Comisiei județene de stabilire a dreptului de proprietate asupra terenurilor, care a emis în 2013 titlul de proprietate pentru pădurea dobândită de soții Cîțu. Așa cum am arătat, în perioada în care a fost prefect, Mircea Nadolu l-a chemat pe primarul liberal al comunei Voineasa, Gheorghe Stanciu, și i-a solicitat să pună în aplicare hotărârea judecătorească prin care părinții actualului premier au fost împroprietăriți nelegal cu pădurea din localitate, atentionandu-l că altfel va fi depusă plângere penală împotriva să. La începutul acestui an, după ce Florin Cîțu a devenit premier, Mircea Nadolu a fost numit în funcția de șef al cancelariei prefectului județului Vâlcea, dar, potrivit presei locale, el este prefect de facto, în contextul în care în această funcție a fost numit un novice de 30 de ani, care este fiul unui primar liberal de comună. Tot la începutul acestui an, fiul fostului prefect de Vâlcea, Cătălin-Constantin Nadolu, a fost numit consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului. După câteva luni, la finele lunii aprilie, Nadolu junior a fost numit de Guvernul României director general al Societății pentru Servicii de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport SMART SA. Aceasta este o societate cu capital de stat care asigură servicii de mentenanță pentru rețeaua de transport a companiei naționale TRANSELECTRICA, care deține 70 % din acțiunile SMART, restul aparținand Ministerului Economiei. Compania Națională de Transport a Energiei Electrice TRANSELECTRICA SĂ are ca acționar majoritar Secretariatul General al Guvernului, care deține peste 58% din capitalul social al acesteia. În vârstă de circa 40 de ani, Nadolu junior nu are nicio experiență în domeniul energetic sau managerial, fiind angajat anterior economist la sucursala Vâlcea a Regiei Autonome-Administrația Protocolului de Stat.

După ce a fost uns director general al SMART, Cătălin-Constantin Nadolu a primit sarcina să negocieze și să semneze, pentru o perioadă de 3 ani, cel mai fabulos și fraudulos contract de mentenanța cu TRANSELECTRICA, în contextul în care la finele lunii martie a fost demarată procedura de achiziție publică în acest sens. Junele Nadolu a încercat, în a două parte a lunii iunie, să impună conducerii TRANSELECTRICA, care fusese numită sub guvernarea liberală a premierui Ludovic Orban, un contract cu o valoare de aproape trei ori mai mare decât valoarea contractului precedent. Contractul antamat prevede prețuri exorbitante, fără precedent, pentru unele lucrări, inclusiv de 20 de ori mai mari decăt prețurile cu care SMART subcontracteaza firmelor executante. Șefii de la TRANSELECTRICA au fost convocați în acest scop inclusiv la o cabană din județul Sibiu, unde directorul general Nadolu a venit cu contractul semnat pentru SMART. În pofida presiunilor, directoratul TRANSELECTRICA a refuzat să fie părtaș la o manoperă atât de frauduloasă și de paguboasă, motiv pentru care, la finele lunii iunie, Secretariatul General al Guvernului i-a demis pe toți cei cinci directori numiți cu un an în urmă și a desemnat cinci directori noi, respectiv pe Bogdan Toncescu, Ionuț-Bogdan Grecia, Adrian Moraru, Marius-Viorel Stanciu și (!) Cătălin-Constantin Nadolu. După ce a semnat, contractul- cadru pentru SMART, odrasla amicului Nadolu are acum sarcina să rezolve semnarea contractului și pentru TRANSELECTRICA. Specialiștii atrag atenția că încheierea unui astfel de contract ar priva TRANSELECTRICA de profit, riscând să o bage în faliment. Prin numirea fiului binefăcătorului familiei sale în funcțiile de director general la SMART SA și de director la TRANSELECTRICA SA, premierul Citu devine suspect de săvârșirea infracțiunii de folosirea influenței sau autorității în scopul obținerii unor foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul”.

Template Design © Joomla Templates | GavickPro. All rights reserved.