Menu

Scrisoarea lui Liviu DRAGNEA către FBI

f_350_200_16777215_00_images_banner6_dragnea-si-trump.jpg

 

 

 

 

 

DNA a sfidat Departamentul de Stat al SUA ca sa il execute pe Liviu Dragnea, scrie luju.ro.

Fostul lider PSD dezvaluie: “Folosind documentele de la Departamentul de Justitie, autoritatile romane m-au informat ca incep urmarirea penala impotriva mea... Departamentul de Justitie a spus clar ca acele documente nu trebuie diseminate sau folosite de DNA. Cu toate acestea, autoritatile romane au folosit aceste documente in cadrul anchetei privind vizita mea in SUA” (Scrisoarea)

Incredibil: DNA a folosit documente secrete ale Departamentului de Justitie al SUA pentru a-l executa pe fostul presedinte al PSD Liviu Dragnea (foto). Asta cu toate ca Departamentul de Justitie al SUA a cerut ca respectivele documente sa nu fie diseminate sau folosite de catre DNA.

Situatia este dezvaluita chiar de Liviu Dragnea, intr-o scrisoare trimisa la Departamentul de Justitie al SUA si FBI, in 11 mai 2021, pe care Lumea Justitiei o prezinta in editia de astazi (vezi facsimil). Trimis in judecata de DNA, luni, 17 mai 2021, pentru vizita pe care a facut-o in SUA in 2017 pentru a participa la evenimentele dedicate investirii lui Donald Trump in functia de presedinte, Liviu Dragnea precizeaza ca acest episod a fost deja verificat de catre autoritatile din SUA, nefiind descoperit ceva in neregula. Mai exact, Dragnea explica faptul ca a fost invitat la ceremoniile dedicate investirii in functie a lui Donald Trump de omul de afaceri Elliot Broidy. Ulterior, in cadrul investigatiilor care l-au vizat pe Broidy, mentioneaza Dragnea, autoritatile americane au anchetat inclusiv participarea sa la ceremonia referitoare la Donald Trump, constatand ca totul a fost legal.

Cu toate acestea, Dragnea arata ca la finalul anului trecut a fost informat de catre DNA despre inceperea urmaririi penale impotriva sa fix pentru vizita din SUA, dosarul fiind constituit in baza documentelor obtinute de parchetul anticoruptie de la Departamentul de Justitie al SUA, care insa nu il incrimineaza in vreun fel, in conditiile in care, asa cum am precizat, in urma anchetei derulate in America s-a decis ca participarea la investirea lui Trump a fost perfect legala. Problema este ca, subliniaza Dragnea, DNA a folosit respectivele documente provenite de la Departamentul de Justitie al SUA desi aceasta institutie a cerut in mod expres ca ele sa nu fie diseminate si utilzate in vreun fel de catre parchet.

Prezentam integral scrisoarea trimisa la FBI de fostul presedinte al PSD Liviu Dragnea:

„Va scriu aceasta scrisoare pentru ca sunt ingrijorat de o problema grava privind cooperarea dintre tarile noastre, Romania si Statele Unite ale Americii – mai precis, de felul in care sistemul nostru judiciar intelege sa foloseasca documente confidentiale drept dovezi in dosare penale.

Ca sa fiu mai explicit, trebuie sa va ofer detalii despre situatia mea si despre felul in care am ajuns sa descopar aceasta practica.

In primul rand, am participat la unele evenimente organizate de catre Comitetul pentru Inaugurarea Prezidentiala in 2017, pentru inaugurarea fostului presedinte al SUA Donald Trump.

Citiți continuarea pe AICI

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN