Menu

Arafat, despre regulile legate de înmormântări

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Raed-Arafat.jpg

 

 

 

 

 

 

La Ministerul Sănătății se află un proiect care prevede că regulile la înmormântare în cazul morților COVID-19 se vor schimba. Mai exact, preotul poate fi chemat la spital, decedatul va putea fi îmbrăcat înainte de înmormântare, şi nu pus în saci de plastic, sicriul va sta în capelă, iar înmormântarea se va putea face respectând tradiţia şi cultul religios.

Potrivit unui ordin, nr. 570 din 6 aprilie 2020, emis de Ministerul Sănătății, regulile sunt foarte stricte când vine vorba de pacienții decedați, în urma infectării cu COVID-19.

Întrebat de ce o persoană care are Covid are voie să iasă din casă după 14 zile, dar un mort Covid nu poate fi înmormântat după obiceiul religios, Raed Arafat, secretar de stat în M.A.I., a răspuns:

„Nu exista logică aici. Au fost două discuții pe această temă. La solicitarea Secretariatului de Stat pentru Culte am avut o discuție la noi, la Interne, la care au participat și Ministerul Sănătății și INSP. Concluzia a fost că toată lumea este de acord că trebuie modificată această regulă. Dacă la începutul pandemiei lucrurile nu erau clare, acum trebuie modificată regula, să fie mai permisivă și oamenii să poată face așa cum cer obiceiurile. Trebuie emis ordinul de modificare. La unele comisii de specialitate din ministerul Sănătății au fost unele întârzieri, nu știu explicația. Ordinul de modificare trebuie emis să instituie reguli mai permisive dar sigure din punct de vedere sanitar”.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK