Menu

De astăzi, medicamentele vor putea fi cumpărate de la orice farmacie din țară, fără să mai conteze unde a fost emisă rețeta

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Medicamente-taxa-clawback.jpg

 

 

 

 

 

 

Cei care urmează un tratament vor putea, începând din 1 aprilie, să-și cumpere medicamentele necesare din orice farmacie din țară, fără să se mai țină cont de locul în care a fost emisă rețeta.

Până acum, legislația prevedea obligația farmaciilor de a elibera medicamente prescrise doar pentru rețete eliberate de un medic care avea contract cu casa de asigurări de sănătate din aceeași regiune.

Totodată, prin același act normativ a fost prelungită, până la sfârșitul lunii iunie, valabilitatea pachetelor medicale actuale, care ar fi trebuit să expire la sfârșitul lunii martie.

Totuși, vor fi și medicamente pentru care nu se va aplica nouă regulă. Mai exact, excepție vor face, de la 1 aprilie, medicamentele aferente contractelor cost-volum-rezultat, care se eliberează indiferent de casa de asigurări de sănătate în evidența căreia se află asiguratul, cu condiția ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeași casă de asigurări de sănătate cu care se află și medicul care a emis prescripția medicală.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK