Menu

Protestele care îi fac fericiți pe guvernanți

f_350_200_16777215_00_images_banner1_proetste_pandemie_1.jpg

 

 

 

 

Protestele din aceste zile au un mesaj îndreptat împotriva restricțiilor cauzate de pandemie. Cred că guvernanții, ori cel puțin sforarii lor, sunt fericiți.

Este ca și cum ai acuza un criminal că a traversat strada printr-un loc nepermis. Se va apăra cu bucurie și va plăti satisfăcut orice amendă.

Îl vedem pe cei de la putere angrenându-se dezinvolt în polemici cu protestatarii știind că în acest fel mută discuția de la hoție și trădare la închiderea magazinelor și restricțiile de circulație.

Facem de dimineața până seara filosofia măștii, ceea ce în mod cert îi provoacă lui Klaus Iohannis un rânjet de satisfacție. Ce simplu este să te joci cu poporul român !

Lanțul se scurtează, apoi se lungește puțin, națiunea se preocupă până la obsesie de restricții, în vreme ce Cîțu îngrașă băncile, face pe plac corporațiilor și merge cu pași siguri spre golirea de sens a cuvântului România.

Protestele le pică mânușă nenorociților care, la o adică, vor da norodului capul lui Arafat. O plată mai ieftină pentru atâtea crime economice nici că mai există.

Câteva mii de tineri fac mult zgomot pentru nimic, se bat cu morile de vânt legitimând o putere jefuitoare, vasală așa-zișilor parteneri strategici. Când se va sfârși pandemia, va fi deja îngenuncheată România.

Nici în visele lor cele mai frumoase nu sperau asasinii economici de la Palatul Victoria că protestele vor fi atât de naive ca motivație și mesaj. Să muți închiderea magazinelor cu o oră în vreme ce amanetezi bugetul cu un deceniu e culmea politicii.

Acum, se observă cu și mai mare claritate ce partid paiață poate fi AUR, inamicul ”botnițelor” și, amicul fără voie al prădătorilor.

În fine, mai rămâne să îl vedem pe Cîțu urând României proteste plăcute, ceea ce, în sinea lui, probabil chiar o spune.

Dacă nu a pus nimeni la cale această diversiune, e cu atât mai grav, înseamnă că am ajuns să ne tragem singuri de păr încercând să ieșim din groapa în care am căzut.

Ne revoltă amenzile de câteva sute de lei, nu devalizarea economiei de sute de miliarde, ceea ce bandiții aplaudă.

Dovedim o imaturitate incredibilă, cu stupefacție o spun dar devine din ce în ce mai clar că ne merităm soarta ca popor.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK