Menu

Prefectura Vâlcea. Două comunicate despre situația pandemiei în județ - focare, vaccinări

f_350_200_16777215_00_images_banner1_news_alert.jpg

 

 

 

 

 

 

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

INFORMARE DE PRESĂ

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în prezent, au fost confirmate 13.507 cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au înregistrat 235 decese.

În prezent, în unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se află internate 230     persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 26 sunt asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 187 au forme medii și 17 sunt internate în secția ATI.

În acest moment, în județ, sunt 18 focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, la agenți economici, unități de învățământ, o unitate sanitară și în cadrul instituțiilor publice.

Numărul persoanelor declarate vindecate până acum este de 7.843 din cele internate în

unități sanitare de la începutul pandemiei.

În județ, în baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la această dată, au fost realizate 51.630 de teste prin tehnica RT-PCR. De asemenea, conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 35.030 teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total au fost realizate 86.660 de teste în județul Vâlcea.

În baza Legii 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a emis, în ultimele 24 de ore, 56 de decizii de izolare și 40 de decizii de carantină, în prezent, 648 de persoane aflându-se în carantină la domiciliu sau la locația declarată și 637 persoane se află în izolare (anchetă epidemiologică – decizie de prelungire a izolării la domiciliu).

Menționăm ca datele sunt în continuă dinamică.

Având în vedere creșterea numărului de cazuri de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 în ultima perioadă, vă informăm că începând cu data de 1 martie 2021, au fost reluate în tot județul controalele pentru respectarea normelor de protecție sanitară în vederea prevenirii răspândirii îmbolnăvirilor în rândul populației. Aceste verificări sunt efectuate, conform Ordinului Prefectului județului Vâlcea nr. 22/7.01.2021, de echipe mixte, formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vâlcea și ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Vâlcea.

De asemenea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

Precizăm totodată că, pentru obținerea de informații legate de COVID-19 și de măsurile care se aplică în această perioadă, puteți apela următoarele numere de telefon, puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Vâlcea:

CALL CENTER - 021 414 44 50 – program Luni – Duminică 08:00 – 22:00; 0758 061 438 (disponibil non-stop); 0250 747 720 cu program de funcționare: Luni – Joi 08:30- 16:30 și Vineri 08:30 – 14:00.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COORDONARE ȘI CONDUCERE A INTERVENȚIEI

INFORMARE DE PRESĂ

În cadrul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Vâlcea, demarată în data de 4.01.2021, au fost vaccinate până în prezent 26.472 de persoane (atât din etapa I - personal medico-sanitar, cât și din etapa a II-a dedicată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu afecțiuni cronice și personalului din domenii de activitate esențiale).

Numărul total al dozelor de vaccin anti COVID-19 administrate (atât la doza nr. 1 cât și la doza nr. 2) este de 38.668, dintre care 31.844 sunt doze de vaccin Pfizer BioNTech, 2.698 sunt doze de vaccin Moderna și 4.186 sunt doze de vaccin AstraZeneca.

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 1: 26.472

Număr persoane vaccinate cu doza nr. 2: 12.256

Astăzi, până la ora 16:00, au fost vaccinate 544 persoane – 181 persoane cu doza nr. 1. și 363 de persoane cu doza nr. 2.

Din cele 544 doze administrate astăzi, până la ora menționată mai sus, s-au utilizat:

489 doze vaccin Pfizer BioNTech 55 doze vaccin AstraZeneca

Administrarea dozelor de vaccin anti COVID-19 în centrele de vaccinare de astăzi este următoarea:

Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 Rm Vâlcea: 56 doze Centrul de vaccinare din cadrul Liceului „ Preda Buzescu” Berbești: 57 doze Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic „ Brătianu” Drăgășani: 50 doze Centrul de vaccinare din cadrul orașului Bălcesti: 55 doze Centrul de vaccinare din cadrul Liceului Tehnologic Forestier Rm Vâlcea: 88 doze Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale „Anton Pann” Rm Vâlcea: 90 doze Centrul de vaccinare din comuna Budești, satul Ruda (cămin cultural): 19 doze Centrul de vaccinare din Călimănești (campus școlar/Liceu Tehnologic Călimănești): 17 doze Centrul de vaccinare din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 5 Rm Vâlcea: 19 doze Sala de sport a Liceului „ Constantin Brâncoveanu” Horezu: 54 doze   Spitalul Orășenesc Brezoi (persoane cu vârsta peste 65 ani/persoane cu afecțiuni cronice): 39 doze

Vă reamintim că în județul Vâlcea, pentru etapa a II-a a campaniei de vaccinare, sunt momentan operaționale 11 centre de vaccinare comunitare: patru centre în municipiul Rm Vâlcea (sala de sport a Liceului Tehnologic Forestier, sala de sport a Școlii Gimnaziale Anton Pann, sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 10 și sala de sport a Școlii Gimnaziale nr. 5 – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca ), un centru în municipiul Drăgășani (sala de sport a Liceului Tehnologic Brătianu), un centru în orașul Bălcești (sala de sport situată pe strada 1 Decembrie nr. 39), un centru în orașul Brezoi (în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi), un centru în orașul Horezu (sala de sport a Liceului „Constantin Brâncoveanu”), un centru în orașul Berbești (în cadrul Liceului „Preda Buzescu” ), un centru în orașul Călimănești (în cadrul campusului școlar al Liceului Tehnologic Călimănești – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca) și un centru în comuna Budești, satul Ruda (în cadrul căminului cultural – centru de vaccinare cu vaccin AstraZeneca). În cadrul acestor centre de vaccinare deschise până în prezent sunt și 3 echipe mobile care vaccinează persoanele din centrele rezidențiale publice și private, precum și persoanele cu dizabilități (imobilizate) care au solicitat vaccinarea.

Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară.

Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională despre vaccinarea COVID-19 – ROVaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK