Menu

Scandalul Bică. Presa a greșit destinatarul

f_350_200_16777215_00_images_banner1_bica_virgil_cet.jpg

 

 

 

 

 

 

În ultimele zile, presa centrală s-a inflamat pe marginea unui contract obținut de la CET Govora de omul de afaceri Virgil Bică.

Că de ce adică CET-ul i-a dat contractul de 1,6 milioane lui Bică în pofida faptului că omul de afaceri avea un proces cu centrala termică.

” Încă o dată, CET  Govora se dovedește a fi o vaca bună de muls pentru aceia care vremelnic dețin cheile politice in Valcea. De-a lungul anilor, 'Clanul' Bica a reușit să-și bage în buzunare milioane de euro din contracte încheiate cu Cet, iar acum, se pare că a mai dat o lovitura. Bica a încasat sume consistente din contractele pe care le-a avut cu Cet Govora, contracte de transport care s-au ridicat la sume colosale. Mai mult decât atât, în cursul anului trecut, Bica a început lupta pentru supremație, ridicând ștacheta și intentând proces împotriva Cet Govora pentru exploatarea unui teren minier, pentru extracția de cărbune, pe care apoi să-l vândă, probabil la un preț mai mare, tot către Cet Govora. Nu-i așa ca e buna șmecheria?! Cine l-o fi sfatuit pe Virgil (n.a. Ilie Virgil Bica)?! Ba te judeci cu Cet Govora, ba mai iei un contract. Banii sa curgă,  ” scrie știripesurse.ro.

Având un avocat deștept, Virgil Bică i-a pus repede la punct pe ziariști, printre-un drept la replică în care citim:

” Conotaţile articolului dvs., care ar sugera elemente de nelegalitate ale contractelor încheiate între societatea BICA SRL şi CET GOVORA SA, vă aducem la cunoştinţă că toate aceste contracte sunt contracte de achiziţie publică, adjudecate pe SEAP unde se respectă principiile de transparenţă, concurenţă şi eficacitate a cheltuielilor. Mai mult de atat, există un dublu control al acestor proceduri deoarece societatea CET GOVORA SA se află în procedură de reorganizare judiciară şi toate aceste achiziţii au fost verificate şi de către Administratorul Judiciar, EUROINSOL”, răspunde dl Bică.

Desigur, ziariștii vorbesc, oarecum în trecere, și de chestiunea că dna Andra Bică este vicepreședintele Consiliului Județean Vâlcea, amintind și de recentul divorț al soților Bică.

” Așadar, sub umbrela „nevestei„ și cu ideea ca divorțati fiind, dar locuind sub același acoperis, nu o sa puna nimeni întrebări, clanul Bica își înfige adânc dintii in banul public, conform presei locale. Să curgă contractele....” insistă știripesurse.ro.

Și la această chestiune Virgil Bică dă cu tifla presei spunând:

” Referitor la afirmaţia dvs. cu privire la existenţa unei stări de incompatibilitate cu fosta mea soţie, cu sugerarea săvarşirii unor infracţiuni de corupţie, considerăm că aceasta excede dreptului la informare întrucat toate aceste elemente fac trimitere directă la viaţa noastră privată, îndepărtandu-se de o conduită jurnalistică potrivită Codului de Etică şi Deontologie Profesională.”

Mai aveți ceva de zis, ziariștilor ? Nimic, fiindcă problema este din start pusă greșit.

Nu există o Agenție Națională de Integritate pentru oameni de afaceri, așadar dl Virgil Bică poate face contracte cu cine vrea și la ce valoare vrea.

ANI există însă pentru doamna Bică, însă presa nu insistă.

Nu insistăm nici noi, deocamdată, fiindcă flerul ne spune că în altă parte este capul răutăților, anume în lumea politică.

Iar cu o analiză în acest sens vom reveni cât de curând.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN