Menu

”Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este NAȚIONAL DOAR ÎN DENUMIRE”

f_350_200_16777215_00_images_banner6_SBO-PSD-aRGES-2021.jpg

 

 

 

 

 

 

Programul Național de Redresare și Reziliență este național doar în denumire. În realitate PNRR este la cheremul coaliţiei de guvernare!

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a anunţat că a finalizat dezbaterile privind Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, că va face modificările care se impun şi va trimite documentul, după aprobarea în Guvern, Comisiei Europene.
Este vorba despre mecanismul european prin care ţării noastre i se alocă o finanţare de 30,5 miliarde euro, din care 17 miliarde euro reprezintă împrumuturi.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, condus de Cristian Ghinea, a ales să se consulte doar cu ministerele de linie, cu o parte din structurile asociative din administraţia publică locală, cu o parte din organizaţiile neguvernamentale şi cu câteva dintre patronate.

În rest, Parlamentul, partidele politice importante, asociaţiile patronale, sindicatele şi unele structuri asociative sau profesionale au fost ţinute departe de întocmirea PNRR. În aceste condiţii, mai putem vorbi despre un plan naţional?

Și mai grav, foarte multe dintre resursele financiare se duc doar în vestul României, dar dezvoltarea ţării trebuie să fie unitară. Este nevoie de finanţare şi în Dobrogea, Moldova, Oltenia, Muntenia, nu doar în Transilvania şi Banat ori Crişana.

În cazul în care Guvernul va eluda Parlamentul în aprobarea PNRR, PSD va sesiza Comisia Europeană.

Simona Bucura Oprescu-Deputat PSD Argeș

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK