Menu

O carte penibilă: ”Viorica Dăncilă/ Partea ei de adevăr”

f_350_200_16777215_00_images_banner1_dancila_cartea_1.jpg

 

 

 

 

 

Se sugerează de către tot mai mulți în spațiul public că nu e mare scofală să citești cărți, ba chiar poate fi dăunător.

Dăunător ? De ce ?

Răspund eu:

Fiindcă cititul te face mai circumspect, mai nehotărât, mai relativist într-o lume tot mai imprudentă, decisă, hotărâtă.

Fiind de modă veche, eu citesc, adeseori nu las cartea din mână până când nu o termin, spre dimineață.

Nu e nicio plăcere însă ca a doua zi să fii mahmur de lectură, apatic, căzut pe gânduri.

Să intru în subiect și să anunț că am citit cartea – interviu a ziaristei Marga Nițu: ”Viorica Dăncilă/ Partea ei de adevăr”.

De obicei acord cărților, ca și oamenilor, multă înțelegere, dar de data asta, nu am cum. Cartea este extrem de slabă, chiar penibilă.

Am scris și eu o carte asemănătoare ca subiect, un lung interviu cu Nicolae Văcăroiu, la doi ani după ce fusese premier. Cartea se cheamă ”România, jocuri de interese” și nu se mai găsește, s-a vândut în zece mii de exemplare și încă se mai vorbește despre ea, fiind în bibliografie la doctorate, în mari biblioteci universitare ale lumii, în dicționare.

Este așa fiindcă l-am provocat pe Nicolae Văcăroiu cu întrebări privind situația economică a României, locul țării în UE, problemele noastre geostrategice.

Nicio bârfă în cartea mea, doar bârfe în cartea Vioricăi Dăncilă.

Că Ciolacu e așa și pe dincolo, un trădător și un prost, că Stănescu e un mizarabil, că Olguța Vasilescu e o madamă cu tupeu. Dragnea mai e cum mai e, brânză bună în burduf de câine, om stricat de anturaj.

Mai nimic în această carte despre România.

E clar acum că Viorica Dăncilă e lipsită de viziune, personalitate minoră ajunsă fortuit premier al acestei țări.

Volumul în sine este o rușine. E plin de greșeli de tipar, machetat ca la țară, puiește de repetiții, nu are nicio structură.

Ținând seama că este cartea cu care iese în lume un fost prim -ministru, pot spune că e vorba despre un deserviciu adus imaginii României.

Niciun premier din Europa nu și-ar fi permis să vină în fața lumii cu o asemenea șușanea.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN