Menu

Cum a făcut burtă la Vâlcea partidul condus de Costi Rădulescu (3)

f_350_200_16777215_00_images_banner1_radulescu_constantin_vide_1.jpg

 

 

 

 

 

Ca orice om familist și gospodar, la anumite intervale , îmi număr banii. Din păcate, această activitate nu îmi irosește prea mult tip deoarece nu am mult de numărat.

Când trag linie și adun, apoi scad facturile, mâncarea, benzina, țigările și restul, devin filosof, gândind așa:

”N-ar fi fost mai bine să le iau banii celor de la PSD Vâlcea și să îi las în plata Domnului ? Dacă adunăm contractele cu parlamentarii, chiar cele câteva sute de lei încasate de presa locală, lunar, de la fiecare, se transformă într-o sumă frumușică. În cazul când ai obiceiul să îți faci un buget anual, atunci suma este chiar de luat în seamă.

Este cam cât cheltuiesc eu pe cărți,fiindcă, vrea sau nu vrea, un ziarist trebuie să fie la curent cu ce apare nou în libării, mai ales în domeniul politicii, istoriei, economiei, filosofiei.

Viața e grea, trebuie să tai din bugetul de cărți dacă n-am avut de lucru și m-am apucat să critic PSD Vâlcea.

Ori să mă las de fumat, ceea ce n-ar fi rău.

Merită , totuși, frustrarea, în fond, dacă toți ziariștii fac contracte, niciunul nu va avea cum să critice partidul luat pe persoană fizică de dl Costi Rădulescu și bunul său frate, Lucian.”

Zâmbesc, nici dulce, nici amar, decis să-mi finanțez singur aceste articole cu convingerea că fac un bine PSD-ului.

De ce să nu dau și eu un ban ca să întăresc acest partid pe care, de câțiva ani, îl consider cel mai apropiat de poporul român?

Cum se întâmplă însă cu conștiința fiecărui om, așadar și a ziariștilor, fiindcă și despre ei se spune că ar fi oameni, un drac mă ispitește:

Fă, domne, contracte cu PNL, du-te la ei. Nu fac, drace contract, Buiky e doar pe combinații, iar Pîrvulescu, omul lui, își bate joc de Râmnic. Încearcă la USR, ei sunt la modă, banii lor nu merg pe piață ? La mine nu, drace, dacă ăștia ar conduce vreodată județul ar demola casa lui Anton Pann pe motiv că...găsesc ei un motiv.

Și uite așa, îmi cumpăr cu banii mei articole scrise de mine ca să trezesc un partid pe cale de a fi trecut, cu acte în regulă, în proprietatea fraților Rădulescu.

Va avea vreun efect ceea ce scriu ? mă întreb eu galeș și dulce ipocrit.

În primă fază, nu, cunosc bine marfa, va zice Lucian:

Lasă-l bă, să scrie, au mai scris și alții, iar prezidentul va tuși scurt și semnificativ, apoi va ofta ca omul care, asemenea lui Atlas, duce pe umeri bucata asta de țară numită Vâlcea: Să scrie, noi ne vedem de investiții, de bani europeni.

Chiar dacă se vor preface că nici usturoi n-au mâncat, nici gura nu le miroase, frații Rădulescu, nefiind proști, vor lua aceste articole în serios. Poate nu azi, poate nu mâine, dar în curând vor face ceva, vor înțelege că PSD nu e SRL, că nu se poate să vorbească un singur om , iar ceilalți să pună capul în pământ, vor pricepe că nu pot să facă selecție de cadre mimând democrația, că trebuie să organzieze dezbateri reale, bazate pe adevăr.

Vor înțelege chiar faptul că o investiție se mărită cu alai cel mult la semnarea contractului, la pornirea lucrărilor și la inaugurare, nu de 10 – 15 ori, săptămâni și luni, uneori, ani la rând.

Vor mai înțelege că este dreptul pasediștilor să pună întrebări deschis și să primească răspunsuri, nu să își umple burta cu revoltă mocnită.

Vor mai înțelege și faptul că amărâta asta de presă are și ea nevoie să pună întrebări, altele decât: nu-i așa că sunteți frumos și deștept?

Chiar dacă până la un punct înțeleg că biata presă are și vreo două florărese care adoră să se dea în stambă, tot trebuie făcute conferințe de presă.

Îl susțin pe Costi Rădulescu în primul și în primul rând prin comparație cu Buican sau cu useriștii, dar am zis că n-ar fi rău să-l susțin spunându-i adevărul.

Că în societatea noastră minciuna se plătește, iar adevărul se înjură, asta este o poveste tristă care n-ar fi de nu s-ar povesti.

Gheorghe Smeoreanu

(Va urma)

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK