Menu

Parlamentul a aprobat eliminarea pensiilor speciale ale senatorilor și deputaților

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Parlament.jpg

 

 

 

 

 

 

Plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului a votat, astăzi, cu 357 de voturi 'pentru' și niciun vot împotrivă un proiect de eliminare a pensiilor speciale ale parlamentarilor introduse în 2015. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au fost prezenți în sală, însă nu au votat.

Astfel, potrivit proiectului de lege, de la data adoptării legi încetează plata „Indemnizației pentru limita de vârstă” a parlamentarilor (inclusiv a celor aflate în plată).

UDMR a acuzat PNL și USR PLUS de populism și demagogie la cote maxime.

„Pozitia UDMR privind pensiile speciale este una fermă și consecventă. Principiul contributivitatii trebuie să fie de baza. Propunerea de azi vizează 825  foști parlamentari și un efort bugetar de aproximativ 4,5 milioane de lei anual. Rămân, însă, în vigoare pensiile speciale pentru celelalte 11 categorii socio-profesionale, cele care nu au nicio legatură cu principiul contributivității, pensiile speciale ale angajatilor MAPN, MAI, serviciilor secrete, administrației penitenciarelor, ale judecătorilor și procurorilor, în medie de 220.000 de lei lunar. (...) Dumneavoastră tocmai vă pregătiți să vă înșelați alegatorii prin eliminarea celor mai mici pensii speciale, pensiile speciale ale parlamentarilor reprezinta 1,38% din totalul pensiilor speciale, restul de aproape 99% rămân neschimbate. Observăm cădemagogia și populismul au atins cote maxime. Partidele aruncă praf in ochii electoratului de dragul imaginii. Poziția UDMR este că pensiile speciale trebuie eliminate pentru toate categoriile, iar daca nu se poate din motive constitutionale, să fie impozitate cu 99% sau limitate pentru toate categoriile vizate”, a declarat reprezentantul UDMR, senatorul Lorand Turos.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK