Menu

IPS Calinic e din nou subiect de presă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_calinic_argeseanul.jpg

 

 

 

 

 

IPS Calinic al Argeșului și Muscelului, în felul său șugubăț, a riscat să pună în discuție Taina Botezului. Iararhul nu e vinovat, cu toate că a vrut să fie spectaculos în exprimare, spunând:

„(...) E pericol cu introducerea capului în apă a copilului. Oricum toată lumea se teme, să știți. Eu m-am temut mereu și mă tem. Decât să mă puneți să fac un botez, mai bine urc munții și fac alpinism”, a comentat IPS Calinic la Digi24.

Fiindcă vorbele Vlădicăi Calinic au fost subiect de zarvă, Arhiespsicopia a venit cu precizări:

„ Având în vedere unele interpretări greșite apărute în spațiul public cu referire la îndrumările transmise de către Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, personalului clerical din cuprinsul unităților de cult referitoare la săvârșirea Tainei Sfântului Botez, dorim să aducem următoarele lămuriri: (...) Nu a fost şi nu este vorba de schimbarea ritualului/rânduielii săvârşirii Tainei Sfântului Botez, ci numai de o adecvare cu multă înţelepciune şi răbdare la anumite situaţii pe care le întâlnim în viaţa comunităţii de credincioşi. Botezul se va face prin întreită afundare, cu excepţia situaţiilor de necesitate: când bebeluşul este bolnav sau foarte agitat; când este născut prematur sau când familia în mod expres refuză afundarea; când există alte vulnerabilităţi fizice. Numai pentru aceste situaţii, şi nu ca o regulă generală pentru toate slujbele de Botez, s-a prevăzut ca pruncul să fie introdus de către preot de trei ori în apa sfinţită din cristelniţă, până în zona căilor respiratorii şi apoi să se toarne cu ajutorul mâinii apă sfinţită peste creştetul capului în numele Sfintei Treimi: Tatăl, Fiul şi Duhul Sfânt. Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, va rămâne mereu fidelă respectării tradiției și canoanelor Bisericii Ortodoxe”, se precizează în comunicat, publicat și pe contul de facebook al Arhiepiscopiei.

Concluzia: când este vorba despre Sfintele Taine ale creștinătății, e bine să fii smerit și să lași tradiția să-și spună cuvântul.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK