Menu

Rușine să ne fie și nouă și UE !

f_350_200_16777215_00_images_banner1_matei_bals_incendiu.jpg

 

 

 

 

 

 

Dacă este adevărat că pacienții din pavilionul incendiului de la Matei Balș se încălzeau cu reșoul, atunci trebuie spus că este vorba despre un reșou al Uniunii Europene.

Suntem o țară UE cu reșou cu tot și aș îndrăzni să afirm că vinovăția poate fi indentificată la București, dar și la Bruxelles.

Ar fi bine să ne reamintim că suntem membri UE nu doar la câștig, ci și la pierdere și să vedem dacă nu cumva alocarea de fonduri europene pune accentul pe alte valori decât viața românilor.

Vorbim degeaba de accesarea de ”bani europeni” (nefericită sintagmă menită să demonstreze că suntem la mila altora) câtă vreme cel mai european spital din țară folosește reșoul pentru a-și încălzi pacienții.

Nu știm noi să cerem bani pe proiecte țintite pe protejarea vieții noastre, ori vin mai ușor banii care favorizează alte valori. Concret, între un euro investit pentru așa-zisele centre de informare turistică (dau primul exemplu care îmi vine în minte) și un euro investit în spitale pare să existe o mare diferență în ce privește accesibilitatea.

Realitatea obiecrtivă este întotdeauna complexă, de aceea îmi permit să pun problema într-un singur mod care nu poate fi contestat:

Suntem o țară a UE cu reșou la spitale.

Rușine să ne fie și nouă și UE !

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK