Menu

Șocant. Un deputat liberal pune o întrebare: ”Ce ar zice azi Brătianu?”

f_350_200_16777215_00_images_banner1_bomba_pow_1.jpg

 

 

 

 

 

 

M-am bucurat să văd ieri foarte mulți colegi din PNL comemorand venirea lui Ion I.C. Brătianu în fruntea național-liberalilor noștri. Însă se impun niște întrebări: ce mai moștenim noi de la Brătianu?

Cum ar fi reacționat Ionel Brătianu, intransigent, comod, analitic, patriot și demn până la sacrificiul de sine, stand in canapeaua din Casa de la Piața Amzei din București ori în terasa Vilei Florica, văzând cum PNL ajunge să negocieze guvernarea nu doar de la egal la egal ci și de pe poziții defensive cu radicalistii de la USR-PLUS ori uitându-se la discursul populist si rudimentar al AUR?

Cum s-ar simți astăzi Brătianu să-și vadă partidul incapabil să trimită PSD într-o opoziție lungă, transata clar la urne și condamnat la o luptă politică de uzură în care în loc să-si desființeze adversarul prin caracter, argument si intelect să se lase atras în dinamica certurilor gregare în care socialiștii se simt acasă?

Ce ar zice astăzi Ion I.C. Brătianu despre o Românie în care toate acele valori pentru care el si generația sa au luptat tind să fie puse între paranteze și a vorbi astăzi despre Patrie, Țară, Moștenire, Națiune, Credință, Libertate ori Proprietate rămân doar cuvinte goale de conținut și bune de folosit o dată la patru ani?

Ce ar zice Ionel Brătianu despre toată invazia asta de-a dreptul barbara a indivizilor recenți, fără identitate și lipsiți de orice reper care încearcă să își impuna prin țipăte ideile dubioase în fața oamenilor de bun-simț care se retrag din calea tropaitului brutal al "omului nou"?

Ca parlamentar PNL consider că modelul liberalismului de tip Brătianu este singura cale prin care România poate redeveni o forță demnă de luat în seamă: nu mai copiați, stimați colegi, progresisme sterpe de la USR-PLUS ori politica eternei carpeli a PSD, acționați așa precum ar fi făcut-o astăzi Brătienii!

Fiți patrioti, fiti demni și înțelegeți o data pentru totdeauna că proiectul unei Românii unite moral si teritorial, puternice, dezvoltate cu adevărat poate deveni destin doar atunci când înțelegem ce înseamnă asumarea, sacrificiul și renunțăm la a mai percepe politica drept un fel de joc la colțul mesei unde se împart funcții și sinecuri! "Politica e ceva grav de tot", vorba marelui Ionel Brătianu!

Daniel Gheorghe, deputat PNL

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK