Menu

Capcana perfectă în care a fost atrasă întreaga omenire

f_350_200_16777215_00_images_banner1_capcana.jpg

 

 

 

 

 

 

Am postat un articol despre procesul pe care un ziarist l-a deschis împotriva liceului unde a picat treapta Florin Cîțu pentru a obține, în baza legii, foaia matricolă a actualului premier.

Postarea a fost blocată pe motiv că ”încalcă standardele comunității”.

Tare mă tem că după ce șeful rețelei de socializare l-a blocat pe președintele SUA, angajații rețelei de prin diferitele țări ale lumii vor bloca și ei tot ce li se pare că ar veni să contrazică politica companiei.

Așadar, rețeaua de socializare face politică, nu este doar o rețea de socializare, este ceva ce se ridică deasupra parlamentelor, guvernelor, presei, opiniei publice.

Știam acest lucru mai de mult, înaintea scandalului cu blocarea celui mai puternic lider al lumii așa-zis libere, dar acum dorința rețelelor de a mistifica întreaga comunicare pe planetă sare în ochi.

Rețelele sociale își arată tot mai clar rolul lor de capcană în care cad conștiințe. La început, cenzura nu și-a arătat colții, iar după ce miliarde de oameni s-au așezat la locurilor lor în rețea, unii, puțini dar importanți, nu mai au dreptul să vorbească.

Nu riscă nimic ”operatorii” fiindcă rămân anonimi, nu riscă nici șeful deoarece execută întocmai și la timp misiunea sa mondială. Nu există pericolul boicotării rețelei, fiindcă și mie îmi place să postez câini și pisici.

Să recunoaștem că social media este capcana perfectă în care a fost atrasă întreaga omenire și din care nu cred că locuitorii planetei vor putea ieși vreodată.

Îi văd pe oameni, mai degrabă, mânați ca oile într-o direcție terifiantă și de la care nu se vor putea abate.

Tristețe meximă.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK