Menu

Procesul pentru desecretizarea notelor lui Cîțu poate avea multe implicații

f_350_200_16777215_00_images_banner1_citu_reclamat_1.jpg

 

 

 

 

 

În mintea nimănui nu poate să încapă ideea că un elev care nu ia treapta a doua la liceu și pică două examene de admitere la facultate are capacitatea de a performa într-o funcție de înalt nivel.

Excepțiile cu care vin unii, de la Eminescu (!) la Steve Jobs, confirmă regula.

Au apărut în presă dovezile eșecurilor școlare ale lui Florin Cîțu, iar împotriva liceului din Vâlcea care refuză să ofere presei foaia matricolă a premierului este chemat în judecată pe legea accesului la informații publice.

Sunt notele școlare ale politicienilor înformații publice ? În mod normal, ar trebui să fie, iar decizia pe care o va lua justiția va fi extrem de importantă. În cazul în care hotărârea judecătorilor va fi favorabilă presei, vom putea solicita foile matricole ale tuturor membrilor clasei politice.

Este de notorietate că tot la Vâlcea, un șef al ANAF, fost secretar de stat și șef la Antifraudă, actual aspirant la funcția de viceprimar al capitalei județului, a avut doar note de 5 la materiile cu caracter economic din liceu.

Poate că notele școlare în sine nu spun totul, însă interpretarea lor, coroborând alte informații, poate fi interesantă. Este de văzut dacă nu cumva forțe discrete sau secrete îi ajută pe anumiți neajutorați să facă o frumoasă carieră pentru a-i plasa în funcții cheie ale statului și a-i obliga să execute ordinele.

Este de așteptat ca un eșuat salvat să fie mai docil și, de la o vreme, sunt tot mai multe semne că eșuații sunt aduși la putere.

Până una alta, așteptăm să vedem ce parcurs va avea procesul care începe la Vâlcea având drept subiect notele lui Cîțu.

Dacă dosarul de securitate al demnitarilor este important, probabil că dosarul școlar e la fel de important.

Procesul pe notele lui Cîțu poate deschide calea pentru meritocrație.

G.S.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK