Menu

Despre Leana, Costel ,Bulai și cum poți avea o televiziune națională când abia mai ai o națiune

f_350_200_16777215_00_images_banner1_leana_costel_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Nu îmi place TVR,  mi-e silă de stilul ei didactic chinuit, scremut clasicist, parvers moralist. Nici nu se pune problema să urmăresc postul național, chiar dacă pierd unele emisiuni bune, este ca și cum nu vrei să frecventezi o familie dementă, char dacă nepoata e normală și simpatică.

În consecință, a fost exclus să mă uit la programul de revelion al TVR, dar am văzut înregistrarea după ce a ieșit cu scandal.

Ce au făcut Leana și Costel a fost vulgar și pe alocuri grotesc. La ce să te aștepti însă de la aceștia doi pe care înțeleg că îi cheamă Mihăescu și Pietreanu ?

Se poate totuși să fie cineva mai penibil ca ei ?

Da, deputatul Iulian Bulai e mai penibil, îl pot lua în trupă.

Democrația este o divină construcție umană care are în ADN ideea că gusturile nu se discută. Aș fi stupefiat dacă cineva mi-ar spune că așa – zișii umoriști amintiți mai sus provoacă râsul, dar nu aș da replica. În fond, fiecare este liber să râdă când și de ce anume vrea.

Fac o precizare, anume că niciunul dintre prietenii mei nu se uită la Leana și Costel, dar n-am nimic împotrivă să vă uitați dumneavoastră și prietenii dumneavoastră.

Ce aș fi făcut dacă aș fi fost directorul TVR și știam că o echipă produce programul de revelion ?

Cred că m-aș fi băgat în seamă pe un singur subiect, anume masca izolarea, vaccinul. I-aș fi rugat pe artiști să priceapă că e o temă fierbinte, sensibilă, inabordabilă în stil umoristic.

Realmente, când mor oameni de Covid – 19 nu ai cum să faci pe acest subiect și pe tot contextul emisiuni de divertisment. Dacă o faci, ești cinic, poate chiar lipsit de caracter, dacă nu cumva isteric.

Avem o pandemie, e firesc să purtăm mască, să păstrăm distanța și să ne vaccinăm, orice altă discuție este un mod de a vrea să pari interesant și a risca să fii idiot.

În fine, cu părere de rău o spun, TVR trebuie în primul rând definită, să aflăm ce ar putea fi, iar dacă nu reușim să îi dăm o definiție, cred că poate să dispară.

Cum să existe ceva ce nu ai habar ce trebuie să fie ?

Soluția pe care o propun este să fie cedat spațiul de emisie al TVR, în proporție de peste 50% cel puțin, uniunilor de creație și profesionale, confesiunilor religioase, federațiilor sportive, Ministerului Educației și altor forme de organizare care au mesaj și public receptor.

Televiziunea publică trebuie făcută bucăți și externalizată, pentru a-și găsi echilibrul și responsabilitatea.

În măsura în care vreo organizație cu caracter creativ – estetic și-i asumă pe Mihăiescu și Pietreanu să și-i promoveze și să suporte consecințele, bune sau rele.

Televiziunea națională a unei națiuni în plină deconstrucție e , totuși, aproape un nonsens. Până una, alta, dacă vrem să mai avem una, din motive pe care nu le mai invoc, trebuie dată creatorilor, mai ales că uniunile de creație, de pildă, primesc bani de la buget pentru indemnizațiile pensionarilor.

Deocamdată, TVR e o televiziune și proastă și deloc națională.

E ca la FRF, campionatul de fotbal e slab, cum să fie naționala de fotbal tare ?

Se poate fără concluzii ?

Mulțumesc.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK