Menu

Ordin de la generalul Ciucă: românii să plătească băncilor străine dobândă la dobândă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_ciuca_general_1.jpg

 

 

 

 

 

Guvernul interimar condus de Nicolae Ciucă a sesizat Curtea Constituțională (CCR) cu privire la legea care elimină dobânda la dobândă pe perioada amânării ratelor, au declarat surse parlamentare pentru ȘTIRIPESURSE.RO.

În noiembrie, la inițiativa PSD, Camera Deputaţilor a adoptat un proiect de lege care modifică OUG 168/2020 în sensul în care pe perioada amânării ratelor nu se capitalizează dobânda și astfel a fost eliminată dobânda la dobândă pe perioada amânării ratelor.

„Dobânda datorată de debitori precum şi comisioanele aferente corespunzătoare sumelor scadente a căror plată a fost suspendată nu se capitalizează la soldul creditului existent, la finalul perioadei de suspendare”, spune proiectul.

Potrivit OUG, „pentru a beneficia de suspendarea rambursării ratelor, dobânzilor şi comisioanelor, debitorii trimit creditorilor o solicitare în acest sens, în format letric sau prin poşta electronică, la datele de contact precizate în contractul de credit sau printr-un alt canal de comunicare la distanţă oferit de creditor, cel mai târziu până la 15 iunie 2020”.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN