Menu

Aurel Bălășoiu (PSD): ” Parlamentarii trebuie să-și respecte promisiunile din campania electorală. PUNCT!!!”

f_350_200_16777215_00_images_banner1_balasoiu_44.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Aurel Bălășoiu este primarul comunei argeșene Rociu și se află pe lista PSD Argeș pentru Camera Deputaților.

-        Considerați că parlamentarii români pot fi împărțiți și pe alte criterii decât cele politice ? De pildă: curajoși/ fricoși, harnici/mai puțin harnici, naționaliști/ mondialiști etc.

Nimic nu este mai plăcut omului decât sa judece acțiunile altora », spune Grigorie Teologul.

De fapt, judecata nu este un păcat ușor ci unul greu, din păcate larg răspândit. El este ca un aer poluat pe care îl respiram permanent. Este un fenomen comun despre care se poate spune ca a devenit normal pentru om.

-        Cum apreciați că vă veți implica în dezbaterile parlamentare ? Oferinți-ne o viziune personală asupra lor.

f_350_200_16777215_00_images_banner1_balasoiu_2.jpg

Sunt conștient că singur nu pot face multe. Am un vot, dar în Parlament toți suntem cu un vot și dacă reușești să fii convingător cred că poți face mai multe lucruri. Pentru Argeș sunt decis să sprijin activ producătorii noștri, să le înlesnesc mersul la târguri, să se poată promova în țară și în străinătate. De asemenea o să fac inventarul tuturor proiectelor de investiții ale primăriilor în vederea accesării de fonduri pentru finanțarea construirii, modernizării, reabilitării sau extinderii sistemului de gaze naturale, canalizare, școli și drumuri de interes județean si local.

-       În următorii patru ani, vor exista, firesc, noi provocări în fața Legislativului. Vă rog să încercați o prospectare a noutăților care pot să apară.

Cred ca vârsta si experiență mea de pana in acest moment, precum si realizările mele ca primar sunt mai apropiate de atribuțiile unui deputat. Îmi doresc sa promovez proiectele pe care le-am prezentat pe parcursul campaniei electorale. Cred in ele si cred ca sunt benefice societății romanești. Mai cred ca politica românească are nevoie de oameni onești, oameni care au curajul sa-si asume inițiative.

-      Cum credeți că trăiește un parlamentar, care sunt avantajele și dezavantajele acestui statut atât de mult râvnit ?

-        „Vreau să devin parlamentar ca să fac ceva folositor pentru țară” – auzim adesea asemenea justificări. Dar ce anume vrei să faci? Vrei să lucrezi ca parlamentar pentru că ești băiat orientat sau fată de treabă și pentru asta electoratul ar trebui să te voteze și să-ți primești salariu gras?

E greșită motivația acelui parlamentar care „vine să facă ceva”, or activitatea legislativă este concretă din prima clipă a validării mandatului.

-     Sondajele nu dau prea multe procente Parlamentului în încrederea românilor. Se înșală oamenii ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_balasoiu_3.jpg

În parlament avem nevoie de oameni care au viziune, experiența, cunoștințe și dorința lor de a realiza transformări și performante concrete în anumite domenii. Parlamentarul trebuie să aibă această vocație. Avem nevoie de deputați care știu exact pentru ce anume vor să ajungă în Parlament.

-        Se spune în presa locală, permanent, că parlamentarii trebuie/ pot să facă ceva pentru județul lor. Este bine pusă problema ?

Parlamentarii trebuie să-și respecte promisiunile din campania electorala. PUNCT!!!

-        Considerați că presa locală poate sprijini activitatea unui parlamentar ? Cum, prin ce mijloace ?

Mass-media este ochi și urechi pentru un parlamentar, astfel, mass-media poate devine principala sursă generatoare de informații pentru un parlamentar.

-        Care sunt principalele idei cu care vă prezentați în fața oamenilor în această campanie electorală ?

În perioada mandatelor de primar al comunei Rociu am realizat următoarele:

Infrastructură

Am demarat un amplu proiect de asfaltare și modernizare a drumurilor din Rociu totalizând peste 20 de Km; A fost introdus sistemul de canalizare și apă potabilă; Amdemarat proiectul rețelei de gaze naturale ce se va finaliza în anul 2022;

Educație

A fost construită o grădiniță cu trei grupe; Au fost reabilitate și modernizate toate școlile din comuna Rociu; Au fost reabilitate și modernizate toate grădinițele din comuna Rociu; Sănătate Au fost construite un dispensar modern și două puncte sanitare la standarde europene;

Cultura și culte

A fost construită o Biserică; A fost construit un cămin cultural și reabilitate alte două;; A fost construit MONUMENTUL EROILOR și reabilitate toate celelalte de pe raza comunei Rociu;

Protecția mediului

A fost construită o platformă de colectare și managementul gunoiului de grajd;

Au fost achiziționate utilaje pentru întreținerea curățeniei și realizarea deszăpezirii pe timp de iarnă;

Siguranță publică

A fost construită o remiză pompieri;

Am reabilitat și modernizat toate școlile și grădinițele și am. Primăria a achiziționat utilaje pentru întreținerea curățeniei și realizarea deszăpezirii pe timp de iarnă

Ce am reușit să dezvolt în comuna mea natală, vreau să extind la nivelul întregului județ. Vreau să implementez proiecte pentru comunitate, care să ducă la dezvoltarea economică, culturală, educațională și spirituală a argeșenilor, așa cum s-a întâmplat în comuna ale cărei destine le-am coordonat timp de patru mandate de primar.

-        Ce vă reproșează în principal oamenii în campanie ?

Suntem singurul partid politic care avem o campanie bazată pe realizări și realități, pe proiecte, nu pe artificii și lozinci, practic, mai avem de câștigat această luptă și o vom câștiga, cea mai importantă, de a genera o majoritate parlamentară care să dea un guvern PSD și care să-și pună în aplicare programul de guvernare.

-        Dacă veți obține mandatul, peste patru ani veți avea curajul să spuneți că v-ați făcut datoria față de România ?

Așa cum am avut curajul de fiecare data sa mă prezint în fața locuitorilor comunei Rociu pentru a-mi acorda încrederea pentru un nou mandat, și de fiecare data am obținut un procent de peste 80%, vă asigur că și după primul mandat de parlamentar mă voi prezenta în fața argeșenilor pentru a le mulți pentru încrederea acordată și pentru a le demonstra că nu s-au înșelat în privința mea.

Vă mulțumesc.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK