Menu

”Planul Marshall al PNL” și suspiciunile pe care le ridică

f_350_200_16777215_00_images_banner1_marshall_plan_1.jpg

 

 

 

 

 

Ați citit comunicatul despre ”Planul Marshall al PNL” ?

Este vorba, după cum veți observa, despre faptul că ” România va primi o sumă pe care niciodată nu a sperat-o și nu a avut-o nici măcar ca proiecție de imaginație: peste 70 de miliarde de euro la dispoziție în următorii ani, sume care includ deopotrivă fondurile alocate din bugetul comunitar pentru exercițiul financiar 2021-2027 (aproape 40 de miliarde de euro), dar și cele din planul european de relansare și reconstrucție (peste 30 de miliarde de euro, granturi nerambursabile și împrumuturi cu dobânzi reduse)”.

Cine va primi acești bani, dacă îi va primi, PNL sau România ? Este doar o întrebare.

Dacă îi primește PNL, așa cum spune comunicatul partidului, atunci nu îi primește România, ci o rețea de interese la nivel european și transatlantic.

Dacă îi primește rețeaua de interese, în acest caz putem avea, după încheierea finanțării, o Românie prosperă cu români săraci. Sacii de bani anunțați sunt capabili să ducă la zero proprietatea statului asupra sectoarelor strategice, inclusiv asupra pământului din agricultură.

Un plan Marshall derulat pe deasupra capetelor românilor poate fi benefic structural dar și malefic, tot structural, declanșând o ”goană după aur” ca în Vestul sălbatic.

De fapt, aceste observații sunt truisme. Un plan Marshall liberal și un plan Marshall social-democrat sunt două lucruri diferite.

Vom trăi și vom vedea.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK