Menu

Nicolae Georgescu (PSD):” Alegătorii să aleagă oamenii care îi aleg pe ei”

f_350_200_16777215_00_images_banner1_georgescu_nicolae_11.jpg

 

 

 

 

 

 

În cadrul unui serial de interviuri în care am adresat aceleași întrebări mai multor candidați de pe listele parlamentare, publicăm astăzi dialogul cu deputatul PSD de Argeș Nicolae Georgescu. Urmăriți răspunsurile sale vii și originale).

Cred că nu toți românii înțeleg care este statutul parlamentarului și ce rol are el în democrație. Aș fi recunoscător dacă dialogul al pleca de la rugămintea de a face câteva precizări în acest sens.

În primul rând vreau să pornesc de la democrație și de la importața respectării acesteia. Din păcate, în ultima perioadă, în România, pentru guvernanți nu mai contează acest aspect esențial pentru orice stat.

Parlamentarul este ales al poporului și își îndeplinește îndatoririle, își exercită drepturile în conformitate cu Constituția și legile țării. Tocmai de aceea, am punctat importanța Constituției încă de la inceputul răspunsului.

În altă ordine de idei, parlamentarul acționează în interesul întregii națiuni și al locuitorilor.

Pentru mine, transparența în activitatea parlamentară primează, de aceea am încercat în mandatul de patru ani să pun pe primul loc menținerea unui dialog permanent cu cetățenii, pentru ca problemele lor să fie rezolvate.

Considerați că parlamentarii români pot fi împărțiți și pe alte criterii decât cele politice? De pildă: curajoși/ fricoși, harnici/mai puțin harnici, naționaliști/ mondialiști etc.

Categoric, da! Parlamentarii sunt la rândul lor... oameni. Iar fiecare om are propriul fel de a fi. Așa cum punctați dvs, unii dintre noi suntem harnici, curajoși și naționaliști, iar alții... mai puțini harnici și fricoși. Enumerarea poate continua...

Cum apreciați dezbaterile parlamentare ? Oferinți-ne o viziune personală asupra lor.

Ce frumos se leagă întrebările dvs... Dezbaterile sunt cu bune și cu rele, deoarece vin din partea persoanelor menționate mai sus... Din partea parlamentarilor care sunt fie curajoși, fie fricoși, fie harnici ori mai puțin harnici.

Însă, important este ca dezbaterile să fie constructive. Am avut mereu o vorbă, răutățile se simt, iar criticile pozitive ori negative au rolul de a forma o persoană. Așa este și în acest caz. Pe lângă viziunea personală, important este și actul în sine, cel care este reglementat.

Parlamentul are un dublu rol, şi anume acela de a fi organul reprezentativ suprem al poporului român şi de a fi unica autoritate legiuitoare a ţării. În rândul atribuţiilor pe care le are Parlamentul, cea mai importantă este legiferarea, activitatea fiind supusă unor norme constituţionale şi regulamentare, care reglementează "traseul" legii din momentul exercitării dreptului de iniţiativă legislativă şi până la publicarea legii în Monitorul Oficial al României. Procedura legislativă parlamentară cuprinde totalitatea regulilor pentru pregătirea dezbaterii, dezbaterea şi votarea unui proiect de lege sau a unei propuneri legislative în Parlament.

În următorii patru ani vor exista, firesc, noi provocări în fața Legislativului. Vă rog să încercați o prospectare a noutăților care pot să apară.

În fiecare moment, să știți, există noi provocări în fața Legislativului. Un moment important va fi 6 decembrie.

De ce spun acest lucru? Este foarte important ca lucrurile să se schimbe în bine, pentru că altfel vom duce o luptă cu morile de vânt, așa cum s-a întâmplat în ultima perioadă a guvernării actuale.

Cât despre noutăți, bineințeles vor apărea, deoarece fiecare partid politic aduce propria viziune și propriul program de guvernare.

Finalul este important, deoarece, interesul prioritar și primordial trebuie să fie binele românilor.

Cum trăiește un parlamentar, care sunt avantajele și dezavantajele acestui statut atât de mult râvnit ?

Pot să vă spun cum trăiesc eu. Am încercat și spun eu, am reușit să rămân același om. Un om simplu, poate cel mai simplu.

Interesul meu a fost acela de a schimba lucrurile în bine, iar atât cât am putut, am și reușit. Chiar recent am prezentat un raport al activității mele, o activitate apreciată de colegi – cei care mi-au oferit și pentru următorul mandat o șansă, dar și de către cetățeni – cei cu care am un feedback pozitiv permanent.

Cât despre avantaje și dezavantaje, bineinînțeles că sunt, deoarece lucrurile se schimbă radical. Important este echilibrul fiecărei persoane în parte, dar și dorința fiecăruia de a rămâne integru.

Sondajele nu dau prea multe procente Parlamentului în încrederea românilor. Se înșală oamenii ?

Permanent, adevărul este undeva la mijloc. Cum am subliniat și mai sus, rolul Parlamentului este unul important, iar acest lucru este cunoscut de toată lumea.

Însă, și în Parlament au ajuns, din păcate, în ultima perioadă, persoane care nu aveau ce să caute acolo. Știu, sună dur, nu îmi place să vorbesc de rău despre colegi sau să atac pe cineva, însă, acesta este adevărul.

Iar lucrurile se leagă, pentru că de aici, imaginea parlamentarilor a avut de suferit.

Însă, fiți sigur, în Parlament sunt mulți oameni foarte bine pregătiți, oameni care îi reprezintă pe români și care se luptă pentru interesele acestora.

Se spune în presa locală, permanent, că parlamentarii trebuie/ pot să facă ceva pentru județul lor. Este bine pusă problema ?

Așa este, și aș mai adăuga ceva. Aceasta este și părerea locuitorilor unui județ. Iar lucrurile sunt corect spuse și voi prezenta un argument solid.

Dacă eu, spre exemplu, Nicolae Georgescu nu cunosc problemele Argeșului și nu mă lupt pentru rezolvarea lor, credeți că acest lucru poate fi făcut mai bine de un parlamentar din alt județ?

Până la urmă, noi candidăm pe listele partidului, dar în județul nostru, și primim voturile de aici. Tocmai de aceea, odată obținută funcția, nu trebuie uitate problemele reale ale oamenilor, ceea ce dumnealor ne transmit. Pentru că oricât de pătrată ar fi roata, se va întoarce în viață, și, până la urmă, s-a întâlnit el, munte cu munte, dar om cu om...

Considerați că presa locală poate sprijini activitatea unui parlamentar ? Cum, prin ce mijloace ?

Până la urmă, mass-media reprezintă a patra putere în stat, nu?

Mass-media ar trebui să fie “câinele” de pază al democrației.

De aceea este importantă relația cu mass-media. Pe de o parte, mass-media poate și trebuie să prezinte cât mai corect și onest activitatea unui parlamentar, însă, în același timp îl poate trage pe acesta de “mânecă” atunci când greșește.

Și, cine cunoaște mai bine decât mass-media, nevoile reale ale oamenilor...? Pe această cale, vreau să mulțumesc întregii mass-media locale, dar și naționale, pentru colaborarea de până acum. Eu voi rămâne la fel, deschis și transparent!

Care sunt principalele idei cu care vă prezentați în fața oamenilor în această campanie electorală ?

Am încercat, din start, să subliniez un lucru, pe care, de altfel l-am și transmis permanent: alege oamenii care te aleg pe tine.

Așadar, este de ajuns ca alegătorii să pună în balanță guvernarea PSD, dar și perioada recentă a guvernării PNL. Vor ajunge, cu siguranță, la concluziile necesare și își vor da seama cine este de fapt, și cu adevărat, cu ei.

De aceea, este important ca alegătorii să aleagă oamenii care îi aleg pe ei.

Ce vă reproșează în pricipal oamenii în campanie ?

Să știți că, oamenii ne-au primit cu căldură, cu entuziasm, însă, și cu multe probleme. Și gândiți-vă că suntem în fața unui nou tur de alegeri, după experiența recentă a alegerilor locale.

Oamenii simt nevoia ca cineva să fie lângă ei, să le asculte nevoile și să îi reprezinte. Comunicarea și dialogul trebuie să primeze, pentru că oamenii ne aleg, iar noi trebuie să îi reprezentăm.

Dacă veți obține mandatul, peste patru ani veți avea curajul să spuneți că v-ați făcut datoria față de România ?

Dacă voi obține mandatul, nu voi gândi atât de departe! Voi gândi la prima zi de activitate parlamentară.

Voi lua agenda zilnică și voi parcurge fiecare problemă notată. Voi încerca să o rezolv, așa cum am promis în campanie. În final, da, voi avea curajul să prezint modul în care m-am achitat de sarcini în Parlamentul României, pentru că eu sunt un parlamentar harnic, curajos și nationalist.

Vă mulțumesc și vă invit și pe dvs, pe 6 decembrie, să alegeți oamenii care vă aleg!

Vă mulțumesc.

Gheorghe Smeoreanu

 

 

Realizat de SC Smeoreanu Publicitate SRL la comanda PSD - Organizația Județeană Argeș, cod unic de identificare mandatar financiar: 11200020

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK