Menu

Am pierdut busola, nu mai știm drumul spre adevăr

f_350_200_16777215_00_images_banner1_corectitudine_politic_1.jpg

 

 

 

 

 

 

De atâta corectitudine politică, am ajuns să considerăm că succesul în viață este sinonim cu acceptarea tacită a minciunii colective.

Am pierdut busola, nu mai știm drumul spre adevăr.

Pe cei care ne spun cum este realitatea în sine îi considerăm bolnavi, îi marginalizăm, în schimb ne facem idoli din întruchipările minciunii.

Adevărat este că înainte de a te pierde, Dumnezeu îți ia mințile.

Vă propun câteva exemple de sminteală generală.

Acceptăm bucuroși ca președintele tuturor românilor să facă propagandă pentru PNL.

Ni se pare că suntem deștepți dacă aplaudăm lozinca goală de conținut și anti-constituțională ”Fără penali în funcții publice”. Probabil nici nu suntem prea inteligenți din moment ce nu înțelegem că dacă justiția îți dă sancțiunea de a nu avea funcții publice pentru o perioadă, după aceea ai aceleași drepturi ca orice cetățean.

Le vedem pe Monica sau pe Raluca bubuind de prostie, dar ni se pare normal să ne guverneze.

Ne declarăm creștini dar votăm, mulți dintre noi, un partid ai căror reprezentanți umilesc Biblia.

Suntem patrioți doar până la nivelul șosetelor ambasadorului american.

Practic, conștiința națională a devenit un ghem de minciuni coordonate șmecherește și întemeiate pe modă, frică și oportunism.

Un singur adevăr dacă ar fi susținut până la capăt, a doua zi am fi salvați, dar ne-am urcat în tiribomba falsității și nu o mai putem opri.

Toți îi avem pe conștiință pe cei făcuți scrum la Colectiv și la Piatra Neamț, dar continuăm să mâncăm și să bem ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Vom vota așa cum am votat date trecută, nici schimbarea axei pământului nu ne-ar mai putea face să vibreze inimile noastre uscate de egoism.

Ce poți să-i mai ceri unui popor care acceptă că ”teoriștii” au ucis peste o mie de revoluționari ? Ori unui popor care admite, printre brazi, sarmale și pifitie că Ceaușescu și nevasta sunt ciuruiți fără proces ?

Nimeni nu a ales să moară pentru combinatul vândut deși era profitabil.

Am acceptat să nu ne întrebe nimeni dacă dorim să murim pe scutul sau sub scutul de la Deveselu și acceptăm ca democrația să fie abolită exact atunci când este vorba despre viață sau moarte.

Am ajuns să alegem la urne demnitari fără studii, plagiatori, semidocți, mincinoși doar fiindcă sunt ”de-ai noștri”.

Trecem cu vederea ca fiind mizilic faptul că președintele noastru și soția sa au furat o casă.

Repetăm ca papagalii ceea ce ni se spune despre Trump sau Dragnea, despre anticorupție sau partenerii strategici, despre generoasa UE sau nepătata USR.

Nici presă care să tragă semnale de alarmă nu vom mai avea, fiindcă nimeni nu e atât de masochist încât să își petreacă viața grăind surzilor.

Cândva, privind înapoi, vă veți face toți statui de sare, înlelegând că ați fost cetățeni model ai Sodomei și Gomorei.

Închei aici, deși aș scrie continuu pe acest subiect, dar spunea Apostolul Pavel:  ”Dacă cineva dintre voi se crede înţelept în felul veacului acestuia, să se facă nebun, ca să ajungă înţelept”.

Cândva, să nu uităm, eram frumoși, nebuni și înțelepți.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK