Menu

Avem un mini – Colectiv. Să pice Guvernul !

f_350_200_16777215_00_images_banner1_piatra_neamt_tragedie.jpg

 

 

 

 

 

La Colectiv, admițând că nu a fost o mână criminală, putem spune că niște ”patroni” de doi bani au comis neglijențe cumplite în scop de profit.

Totuși, lumea a fost în stradă, scoasă, evident, prin puterea de seducție a experților, iar Guvernul PSD a trebuit să cadă.

Acum, la Piatra Neamț, unde deocamdată sunt ”doar” 10 arși morți, a lucrat Guvernul Orban, cu toată capacitatea sa. Au fost opt manageri, printre care un patron de popmpe funebre care, acum, va avea mult de muncit și de încasat.

Spre deosebire de Colectiv, unde vinovăția Guvernului era vagă și indirectă, acum culpa e cât casa.

Iată lista șefilor de la Spitalul județean de Urgeță Piatra Neamț:

Până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu
19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 – Alexandru Juncu
17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu
3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae
9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci
17 mai – 20 mai – Marius Ghineț
21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea
Din 28 octombrie – Lucian Micu

Observăm că unii au ”domnit” chiar și numai trei zile.

Conform Legii 95/2006 , în actul administrativ al spitalelor sunt amestecați primarul și președintele CJ, dar rolul decisiv îl are Ministerul Sănătății, recte Guvernul:

” Managerul, persoană fizică sau juridică, încheie contract de management cu Ministerul Sănătății, ministerele sau instituțiile cu rețea sanitară proprie sau cu universitatea de medicină și farmacie, reprezentate de ministrul sănătății, conducătorul ministerului sau instituției, de rectorul universității de medicină și farmacie, după caz, pe o perioadă de maximum 3 ani. Contractul de management poate înceta înainte de termen în urma evaluării anuale sau ori de câte ori este nevoie. Evaluarea este efectuată pe baza criteriilor de performanță generale stabilite prin ordin al ministrului sănătății, precum și pe baza criteriilor specifice și a ponderilor stabilite și aprobate prin act administrativ al conducătorilor ministerelor sau instituțiilor cu rețea sanitară proprie, al primarului unității administrativ- teritoriale, al primarului general al municipiului București sau al președintelui consiliului județean sau prin hotărârea senatului universității de medicină și farmacie, după caz. La încetarea mandatului, contractul de management poate fi prelungit pe o perioadă de 3 luni, de maximum două ori, perioadă în care se organizează concursul de ocupare a postului, respectiv licitație publică, după caz. Ministrul sănătății, ministrul de resort sau primarul unității administrativ-teritoriale, primarul general al municipiului București sau președintele consiliului județean ori rectorul universității de medicină și farmacie, după caz, numesc prin act administrativ un manager interimar până la ocuparea prin concurs a postului de manager, respectiv organizarea licitației publice, după caz.”

Așa stând lucrurile, să pice Guvernul Orban !

Gheorghe Smeoreanu

PS. Nu sunt naiv, nu pică nimeni fiindcă nația nu reacționează.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK