Menu

UPDATE/ Tragedie fără margini la Piatra Neamț. Incendiu. Mulți morți la terapie Intensivă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_piatra_neamt_tragedie.jpg

UPDATE 20.30:

Din nefericire sunt 10 decese confirmate, în urma incendiului din secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț (spital COVID), iar alte cel puțin 9 persoane sunt în stare gravă.

Una dintre victimele în stare gravă este  și medicul de gardă, care are arsuri pe 40% din suprafața corpului, de gradele 2, 3 și 4, și care a încercat să salveze vieți expunându-se pericolului.

De asemenea, alte cadre medicale ar fi rănite (se tie, în acest moment, despr încă un medic și o asistentă).

Parchetul General va prelua acest dosar, care e catalogată ca cea mai mare tragedie, de la Colectiv încoace, și care e comparată cu alt episod, la fel de tragic, cel de acum 10 ani, din Maternitatea Giulești.

Tot corespondentul Antena 3 spune că se ia în calcul ipoteza ca explozia să fi fost provocat de o candelă (lumânare) aprinsă. Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că e posibil ca un scurt circuit să fi fost sursa exploziei.

_________________

Știrea inițială:

Tragedie la Neamț! Un incendiu puternic la terapie intensivă a afectat spitalul de la Piatra Neamț. Potrivit purtătorului de cuvânt de la ISU Neamț, Irina Popa, 7 oameni au murit.

Planul roșu a fost activat.

George Lazăr, prefectul judeţului Neamţ, confirmă că sunt 6-7 persoane decedate în incendiul izbucnit la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. De asemenea, sunt mai multe persoane rănite.

"Din primele date, se pare că sunt câteva persoane decedate şi alte persoane cu arsuri. Erau persoane internate la terapie intensivă. Avem doar evaluări aproximative, se pare că ar fi 6-7 persoane decedate. Nu vă pot da date 100% exacte la această oră. S-a activat planul roşu de intervenţie, şeful ISU conduce operaţiunea de lichidare a incendiului. Persoanele cu arsuri sunt direcţionate către spitale din municipiul Iaşi", a declarat prefectul, la România TV.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK