Menu

Eminescu a proorocit despre ceea ce se întâmplă acum în SUA

f_350_200_16777215_00_images_George.jpg

 

 

 

 

 

Cât timp mi-am băut cafeaua, am încercat să mă transpun în pielea unui actor de la Hollywood, mai bine zis în creierul acestuia. Oare, cum este să trăiești în cetatea tuturor iluziilor ?

Știrea zilei, din punctul meu de vedere, este că unii actori de la Hollywood au plâns de bucurie că Joe Biden a câștigat alegerile. Ceea ce nu aflăm de pe fluxurile de știri este că probabil mulți fermieri care muncesc pământul Americii au plâns de supărare pentru același motiv.

Sunt aproape sigur că modul de a privi evenimentele politice ține de două aspecte, unul fiind ceea ce ești și ce faci, iar cel de al doilea, ceea ce aspiri să fii și să faci. Psihologia grupului din care faci parte este, de asemenea, decisivă.

La început, sunt liderii, cu interesele lor. Editorii marilor ziare și canale de televiziune, finanțate de marile companii multinaționale, formează unul și același grup, împărtășindu-și reciproc valorile. Gândești în funcție de grupul căruia îi aparții, de sursa existenței tale și a familiei tale. Aceste afirmații sunt banalități.
Adevărul nu este însă unul singur ? În niciun caz.

 

Citiți continuarea articolului AICI.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN