Menu

Ionel Roiban, președintele PMP Vâlcea: ”Vom obține peste 15 %”

f_350_200_16777215_00_images_banner1_roiban_ionel_interviu_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Domnule președinte, cum s-a ajuns la colaborarea cu primarul Mircia Gutău și ce beneficii politice aduce relația PMP – PER?

Printr-o discuție între mine și domnul primar, urmată de o strângere de mână.

Mircia Gutău este un om de dreapta. Cred că o dreaptă unită ar aduce beneficii întregului județ, un județ care a stat prea mult în zona roșie.

În Rm. Vâlcea, cei care vorbesc ”după ureche” cred că Traian Băsescu ”l-a băgat în pușcărie” pe Mircia Gutău. Iată că acum PMP colaborează cu primarul. Cum comentați ?

Vorbitorii ”după ureche” i-au pus in spate d-lui Președinte Băsescu şi ce-a făcut şi ce n-a făcut. Tocmai această colaborare între primarul Mircia Gutău și partidul creat de Traian Băsescu demonstrează exact contrariul. Președintele Băsescu a afirmat de mai multe ori pe posturile naționale de televiziune, faptul ca primarul Mircia Gutău a fost ținta unor abuzuri si pană la urma declarat nevinovat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO). Așadar, faptul ca TB a pus umărul la condamnarea lui Mircia Gutău este si va rămâne o legendă urbană.

Îl va susține PMP pe Mircia Gutău în disputa cu PNL din Consiliul Local?

PMP este aliatul PNL la guvernare, după cum probabil stiti. Atitudinea PMP în această situație este aceea de echidistanță. In același timp, odată cu sustinerea acordata de domnul primar candidaților PMP, consider oportună și o colaborare în Consiliul Local cu PNL, pentru binele orașului, pentru continuarea proiectelor primarului Mircia Gutău.

Care este componența listelor pentru alegerile parlamentare?

Componența listelor pentru Parlament din partea PMP pentru județul Vâlcea este următoarea:

CAMERA DEPUTAȚILOR

Preda Carmen Maria, Viceprimar Municipiul Râmnicu Vâlcea

Bărăscu Felicia-Silvana, Medic specialist cardiolog

Preoteasa-Sturzu Ana, Șef Agenția Teritorială ARR Vâlcea, expert Științe Administrative

Bododea Radu-Sebastian, Medic specialist ortopedie si traumatologie

Moise Iuliana, Inginer Jurist

Voicu Marius-Iulian, Avocat Baroul Vâlcea

Davidescu Andi-Stefan, Inginer Economist

Luculescu Andreea Constantina, Economist

SENAT

Roiban Ionel, Consilier de Stat

Cotar Mădălina, Șef Departament Marketing

Cornoiu Constantin-Bogdan, Psiholog

Stoica Costinel, Inginer hidroenergetician

Ce scor veți obține și care sunt ideile de bază ale campaniei electorale?

Vom obține un scor bun, de peste 15%. Avem o echipă valoroasă și dornică de a face lucruri extraordinare. Programul de campanie este simplu, bazat pe resursele și potențialul uman din județ. In primul rând, trebuie să ne aliniem și noi, ca toată țara dealtfel, la politicile de implementare a energiilor regenerabile, verzi cum se mai spune. Sigur, Vâlcea are un bazin hidrografic suficient de mare, dar nevoia de energie crește de la o zi la alta.

Așa cum ați văzut, cele trei teme mari ale PMP, prin care vrem să mișcăm România sunt educație, credință, sănătate.

De asemenea, județul are un potențial turistic deosebit. Turismul ecumenic în primul rand. Vâlcea se află pe locul doi în ceea ce privește numărul de mănăstiri, după Suceava. Dacă Suceava a devenit cunoscută în întreaga Europă prin mănăstirile construite de Ștefan cel Mare, Vâlcea trebuie să fie la fel de cunoscută prin mănăstirile construite sau refăcute de Matei Basarab, 123 la număr, întrecându-l de fapt pe domnul Moldovei.

Apoi avem turismul balnear, turism de relaxare, de exterior. Sunt locuri deosebite, unele dintre ele nefiind cunoscute de public.

Există bani europeni în exercițiul bugetar '21-'24 dar trebuie să învățăm să scriem programe. Programe care să aducă plus valoare.

PMP susține trecerea la un parlament unicameral cu maxim 300 de parlamentari care să transparentizeze modul de cheltuire a banului public și a funcționării instituțiilor publice.

Infrastructura de transport este un alt punct foarte important în programul nostru.

Vă mulțumesc,

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK