Menu

Acei oameni care ne controlează

f_350_200_16777215_00_images_George.jpg

 

 

 

 

 

Fiindcă vă simpatizez mult, chiar dacă unii dintre dumneavoastră mă mai insultaţi la rubrica de comentarii, azi vă voi dezvălui câteva secrete pentru a vă ajuta să înţelegeţi ce se întâmplă dincolo de aparenţele vieţii politice. Secretele ţin de un domeniu spectaculos şi strâns legat de politică, anume psihologia socială.
Să începem.

În timpul războiului din Coreea, chinezii au fost foarte eficienţi în convertirea la comunism a prizonierilor americani. Îi puneau să scrie un eseu negativ despre America şi îi recompensau cu câteva boabe de orez şi nişte bomboane. Nu mult, pentru că, ce să vezi, chinezii ştiau că o recompensă mare ar fi avut un efect contrar. Pe scurt, prizonierii care primeau puţin orez se converteau la comunism, cei care primeau mai mult nu se converteau. Ideea este că psihicul prizonierilor nu suporta să se vândă pe nimica toată şi cei care primeau o recompensă mică preferau să îşi schimbe ideile decât să accepte că au fost cumpăraţi cu un pumn de orez. Cei care au primit mult orez ştiau măcar pentru ce au criticat America şi rămâneau la aceleaşi păreri anticomuniste.
Mecanismul psihologic a fost descoperit în urmă cu vreo 70 de ani de către psihologul Leon Festinger şi se numeşte Disonanţa Cognitivă.

 

Citiți continuarea articolului AICI.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK