Menu

Rabla pentru electrocasnice 2020: Anul acesta se vor putea cumpăra mai multe tipuri de aparate electrice

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Deseuri-EEE.jpg

 

 

 

 

 

 

Din acest an, cei interesați să-și înlocuiască electrocasnicele vechi cu unele care consumă mai puțină energie electrică pot cere bani de la autorități și pentru a cumpăra un nou tip de aparat electric, potrivit unui proiect de ordin aflat în dezbatere la Ministerul Mediului.

Astfel, potrivit proiectului de ordin, din acest an, voucherele de la autorități vor putea fi folosite pentru cumpărarea mașini de spălat rufe, aparate de aer condiționat (inclusiv cele portabile) frigidere (sau combine frigorifice), televizoare, uscătoare de rufe, și de aspiratoare.

De asemenea, se va modifica și valoarea voucherelor pentru anumite tipuri de electrocasnice, adică în cadrul viitoarei ediții a programului ”Rabla pentru electrocasnice” se vor primi următoarele sume:

• 300 lei - pentru mașini de spălat rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;

• 400 lei - pentru mașini de spălat vase cu eficiență energetică cel puțin A++, aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++, frigidere/ combine frigorifice/ lăzi frigorifice/ congelatoare cu eficiență energetică cel puțin A++, televizoare cu eficiență energetică cel puțin A și uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;

• 200 lei - pentru aspiratoare cu eficiență energetică cel puțin A.

Banii primiți de la stat, sub formă de voucher, pentru înlocuirea electrocasnicelor vechi se vor putea folosi urmând trei pași: înscrierea online, în cadrul căreia se trimit mai multe date de identificare, primirea voucherului electronic (cu o valabilitate de 15 zile) și, în fine, cumpărarea, dintr-un magazin acceptat în program, a unui electrocasnic nou. Tot acolo se va face și predarea aparatului vechi.

Atenție! Proiectul de ordin al Ministerului Mediului nu se aplică acum. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să primească semnătura ministrului de resort și publicat în Monitorul Oficial.

 

Sursă: Avocatnet.ro

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK