Menu

Un articol bolnav de Alin Buzărin despre Ciolacu, Gentea, FC Argeș și tricoul lui Dobrin

f_350_200_16777215_00_images_banner1_gentea_ciolacu_tricou_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Alin Buzărin scrie în Gazeta Sporturilor un articol bolnav. Un articol deloc fair play,mirosind a pre pay.

Ideea principală este că în momentul în care Marcel Ciolacu a păşit pe gazonul stadionului din Trivale - pe care au păşit cei de la Real Madrid - şi a primit un tricou cu numărul 10 al echipei FC Argeş s-a produs o blasfemie.

Obişnuit să scrie pentru proşti, Buzărin se aşteaptă ca nimeni să nu facă un raţionament în plus faţă de ceea ce postulează el.

Marcel Ciolacu este preşedintele Camerei Deputaţilor, adică al treilea om în statul român al cărui cetăţean nevolnic este şi Buzărin. Nu are dreptul preşedintele Camerei Deputaților din România să calce pe stadionul Trivale, tot  din România,  fiindcă au păşit acolo fotbaliştii lui Real Madrid ? Nu vedeţi ce gândire schimonosită şi slugarnică are dom Buzărin ?

Apoi, vine ideea că este blasfemie şi pentru că, ce să vezi, gazdele i-au făcut cadou lui Ciolacu un tricou cu FC Argeş şi, nenorocire, chiar cu numărul 10, purtat de marele Dobrin. Blasfemie ! urlă Buzărin.

Calmează-te, omule, este vorba despre ospitalitate, politeţe şi, dacă vrei, PR. E vreo problemă dacă un parlamentar va purta tricoul lui FC Argeş ? De ce, dom Buzărin, pentru matale ideea de parlamentar român este sinonimă cu jena, cu infracţiunea, cu lumea interlopă ? Aşa te-au învăţat cei care vor să nu ne respectăm instituţiile pentru a fi mai uşor de manipulat ?

Articolul începe bizar, cu ideea că preşedintelui clubului FC Argeş, Cristian Gentea, ”i-a picat mănușă” promovarea echipei în Liga 1.

” Recenta promovare i-a venit ca o mănușă impetuosului președinte. Nici că se putea întâmpla altceva mai bun acum, în prag de alegeri locale. Dumnealui candidează la Primăria Piteștiului și desfășoară o campanie neobosită, ” scrie Buzărin.

Trebuia să îi pice prost unui președinte de club promovarea echipei sale ? Cum trebuie să fie Gentea, ca să îl placă Buzărin, bleg ? Nu trebuia să candideze Cristian Gentea ? Dacă, totuși, candidează, trebuie să facă o campanile obosită ?

” Orașul e plin de măști violet, de pungi de aceeași culoare umplute cu diverse mici atenții electorale,” mai scrie Buzărin.

În loc să scrie că Guvernul nu a distribuit măști gratis, cum prevede legea, ziaristul îl acuză pe Cristian Gentea că le-a cumpărat și le-a oferit el. Nu în campania electorală, ci în precampanie. E rău să oferi măști, dom Buzărin ? Vrei să le luați voi, de la GSP, înapoi de pe fețele copiilor ? Și despre ce ”mici atenții” vorbești ? Este vorba despre tricouri și fulare cu FC Argeș oferite copiilor. Este rău să poarte copiii din Argeș tricouri cu FC Argeș, dom Buzărin ? Luminează-ne unde e problema.

Să fim serioși, suntem deja luminați. cu asemenea articole în publicații cu audiență populară nu ne mai facem bine. Dacă unde calcă Real Madrid nu poate călca un parlamentar român, suntem duși cu capul. Dacă crezi că e un lucru rău să ofere cineva măști, ești iarăși sărit de pe șine. Dacă un tricou cu numărul lui Dobrin nu trebuie să îl îmbrace nimeni pe planetă (decât eventual sir Alex Ferguson sau, cine știe, poate Klaus Iohannis) atunci suntem total distopici.

Dl Buzărin scrie pentru microbiști, pentru milioane de iubitori ai fotbalului. Îi vrea suciți la minte, îi dorește bolnavi axiologic.Desigur, ziaristul este obișnuit cu ”oamenii de fotbal”, președinți de club care nu știu altceva decât fotbal. Întâmplător, Cristian Gentea este cercetător în fizica nucleară și directorul Regiei de Tehnologie Nucleară a României. Nu, nu a lui Real Madrid.

Ghinion.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK