Menu

În Atenția Patriarhiei ! Preotul argeșean Aurel Ion face campanie electorală. Agresivă și vulgară

f_350_200_16777215_00_images_aurel_ion_preot_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Într-una dintre hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române se spune:

“În conformitate cu Sfintele Canoane, arhiereului, preotului, diaconului, monahului şi monahiei din Biserica Ortodoxă Română le este interzis să facă politică partinică, să fie membri ai unui partid politic,să candideze la alegerile parlamentare sau locale, să participe la campanii electorale şi să ocupe funcţii de demnitar/înalt funcţionar public la nivel central sau local.
Clericul sau monahul care se implică în politică în calitate de membru sau de candidat al unui partid încalcă legământul depus la hirotonie, hotărârile Sfântului Sinod şi regulamentele bisericeşti, caz în care va trebui să aleagă între cariera politică şi misiunea clericală/viaţa monahală. Abaterile de acest fel vor fi judecate înConsistoriile eparhiale.”

Luând acest reper, preotul Aurel Ion de la Parohia Cerşani, comuna Suseni, judeţul Argeş trebuie să aleagă cariera politică şi să renunţe la misiunea clericală.

f_350_200_16777215_00_images_banner1_aurel_ion_printscreen_22.jpg

Pe Facebook, ”părintele” Aurel Ion se exprimă clar împotrivca unui partid politic:

“PSD-ul agonizează și ei o știu . Dar ,cum zicea bunicul meu : ,, se alintă ca cioara în laț ". Mai un sondaj măsluit , mai o promisiune încântătoare gen ,, smart city " . Dacă îi lăsați să mai fure , o tură , Piteștiul va fi ,, ghost city " nu ,,smart city " .

Desigur, atacurile la persoană nu lipsesc şi astfel ”părintele” comentează la un articol al subsemnatului în felul următor:

“Smeoreanu un personaj benign al presei argeșene . Presă care primește bani din buzunarul nostru prin regiile stăpânite de PSD și se vrea ,, câinele de pază al democrației " . Un ,,câine" care urinează peste tot , inclusiv peste adevăr , nu este dulău este o javră .Smeoreanule ,dacă te-a impresionat Gentea este extraordinar . Poți să scrii o carte autobiografică relatând episodul . Și poți să-i pui titlul ... ,,Ultima limbă "

f_350_200_16777215_00_images_banner1_aurel_ion_printscreen11.jpg

Termeni precum ”javră”, ”urinează”, ”ultima limbă” sunt incompatibili cu un preot și, sincer, nu ni-l putem imagina slujind Sfânta Euharistie.

Astfel de comentarii sunt activitate curentă a ”părintelui Aurel Ion de la Cerșani, motiv pentru care cred că este firesc să supunem situația atenției Patriarhiei BOR.

Prin astfel de ”slujitori” Biserica Ortodoxă Română este grav afectată.

Deoarece am descoperit cazul pornind de la un articol al meu în care doar subliniam meritele unui om, fără a critica pe nimeni, material pe care îl puteți citi aici, mă abțin de la alte comentarii și aștept reacția Patriarhiei și a chiriarhului argeșean.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK