Menu

O lozincă liberală de inspirație fascistă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_buican_recladim_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Când liberalii au lansat lozinca ”Reclădim România”, preluată și adaptată și la Vâlcea, m-am frecat la ochi, cum se spune.

Lozinca e clar de inspirație fascistă și stalinistă, doar acele curente ideologice doreau să dărâme totul pentru a reclădi ”minunata lume nouă”.

Sensul cuvântului ”a reclădi” cuprinde în el ideea distrugerii până la temelie și limba română acest lucru îl exprimă. ”Într-acea biserică întemeiată de Ghiculești, pînă a nu se dărîma cea veche, ca să se reclădească... se vedea pe păreți portretul lui Iănăchiță Văcăresc”, spune Odobescu.

Temerea oricărui om care înțelege subtilitatea acestui mesaj este că vor încerca să radă de pe fața patriei tot ce s-a făcut bun și să înlocuiască forța umană cu clientela politică. Vor dărâma și nici măcar nu vor avea timp sau intenția de a pune ceva în loc.

Desigur, înnoirea este permanent necesară, iar actul politic chiar această direcție este obligat să o aibă, dar noul nu trebuie să apară prin distrugerea a ceea ce este vechi dar bun. Repet, doar regimurile totalitare și-au asumat astfel de lozinci.

Există în psihologia grupului liberal actual, care în niciun caz nu își are extracția în cultura politică a Brătienilor, dorința mai mult sau mai puțin conștientizată de a distruge din temelii. O veche frustrare politică permanent reîncărcată de eșecuri electorale au dus la această dorință de defulare prin nimicire.

Pentru vâlceanul Cristian Buican, cunoscut pentru bufeurile sale de ură, ideea de distrugere este foarte potrivită.

Cei care i-au formulat lui Klaus Iohannis aceast mesaj electoral i-au cunoscut și acestuia psihologia, au știut că acest om își dorește o altă Românie, supusă,reformată, înstrăinată.

De altminteri, site-ul Reclădim România este, după cum a descoperit presa, ilustrat cu fotografii din Germania.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN