Menu

Descoperire ! Vezi dacă ești mai expus la Covid -19 în funcție de grupa sanguină

f_350_200_16777215_00_images_banner1_news_alert.jpg

 

 

 

 

 

Grupa sanguină ar putea influența rezistenţa organismului uman la coronavirus. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de cercetătorii chinezi, citat de Le Figaro.

Cercetătorii au analizat distribuirea grupelor sanguine la 2173 de pacienţi infectaţi cu coronavirus. Bolnavii proveneau de la trei spitale din Wuhan și Shenzhen. Oamenii de știință au comparat grupele sanguine ale pacienților cu cele ale persoanelor necontaminate. Concluzia la care cercetătorii chinezi a ajuns a fost aceea că grupa sanguină A este asociată cu un risc mai ridicat de a contracta COVID-19 decât celelalte grupe. Potrivit studiului, grupa 0 este asociată celui mai mic risc.

“Nu este surprinzător. În 2005, un studiu al unei echipe din Hong Kong arăta că oamenii cu grupa sanguină 0 sunt mai puţin sensibili la Sars (alt coronavirus) decât alte grupe sanguine. În această privinţă cele două virusuri se aseamănă enorm”, a spus Jacques Le Pendu. Acesta este director de cercetare la Institutul de Sănătate şi Cercetare Medicală din Nantes.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK