Menu

O dramă umană: excluderea lui Cătălin Rădulescu din PSD

f_350_200_16777215_00_images_banner1_radulescu_catalin_1.jpg

 

 

 

 

 

Sub semnătura prietenului său Cristian Gentea, preşedintele PSD Piteşti, deputatul Cătălin Rădulescu a fost dat afară din partid.

Este vorba despre o dramă umană.

De la Cătălin Rădulescu am aflat, pentru prima oară, ce om cu totul special, ce capacitate politică şi managerială are Cristian Gentea. Cătălin a avut dreptate.

Ce e drept, Cătălin Rădulescu se suceşte adeseori, cel bun azi poate fi cel mai rău mâine, dar cu privire la dl Gentea, nu s-a sucit niciodată.

Totuşi, consider că preşedintele Gentea a făcut ceea ce trebuia deoarece moţiunea de cenzură nu e despre prietenie, ci despre o cotitură în istoria contemporană a României.

Cătălin Rădulescu a fost parte a spotului cauzal prin care nefericitul Guvern Orban rămâne la putere. Să ştie asta dl Rădulescu, negru pe alb, şi de la mine.

Fără îndoială, în personalitatea puternică dar adeseori fluidă a lui Cătălin Rădulescu a existat şi bronşita rebelă care l-a trimis la urgenţe, dar şi dorinţa la fel de rebelă de a-şi asigura, formal şi prematur, viitorul politic.

Totuşi, Marcel Ciolacu nu l-a sunat, nu l-a chemat la cvorum, fiindcă altminteri Cătălin Rădulescu ar fi venit. Suflet de copil în ambalaj de om fioros, patriot curajos şi luptător adeseori fanatic cu sistemul, cel dat afară acum a avut nevoie de un amestec de tandreţe şi recunoaştere.

Nu există aşa ceva într-o structură atât de masivă ca PSD şi într-un moment atât de tensionat.

Cătălin Rădulescu a fost vocea crudă a social – democraţilor, un fel de cruciat al lor. Totuşi, de la bătălia pe moţiunea de cenzură a dezertat. Mulţi eroi au dezertat în istorie şi au sfârşit în ruşine şi în ştreang.

Acum, spânzurătoarea e una electorală şi cred că cu greu îşi va găsi Cătălin Rădulescu, suflet nobil şi neînţeles, dar şi caracter oscilant şi anxietant, un loc în politica mare în viitorul apropiat.

Cristian Gentea a procedat corect, prompt, tăios, nu avea altă soluţie, indiferent despre cine ar fi fost vorba. Un comportament politic invers ar fi fost de neconceput, iar timpul nu avea răbdare.

Sunt sigur că exclusul de azi îl va susţine în continuare pe cel care şi-a pus semnătura pe excluderea sa. Aşa e construit Cătălin Rădulescu şi pentru asta l-am iubit.

Fiindcă nu s-a dus la cvorum nu l-am mai iubit însă nici eu, nici prietenii şi nici măcar duşmanii săi în care trăgea cu mitraliera cuvintelor.

Heraclit spunea că totul curge, Panta rhei.

Dar nu pe plan moral.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK