Menu

Pentru PSD, mai binele ar fi fost dușmanul binelui

f_350_200_16777215_00_images_banner1_ciolacu_pro.jpg

 

 

 

 

 

Mă suprinde lipsa de maturitate a celor care, deşi sunt total împotriva guvernării liberale, îl înjură de zor pe Marcel Ciolacu.

Văd aici nu o simplă imaturitate politică, ci una cognitiv – emoţională. Unii au rămas adolescenţi şi consideră că speculaţiile pe canavaua agresivităţii le conferă valoare în jocul puterii.

Desigur, vor fi fiind şi acoperiţi şi canalii, dar pe unii îi cunosc, direct ori indirect,  şi nu sunt nici una, nici alta. Dar nici naivi nu sunt, ar fi prea puţin spus.

La recentul Congres, Marcel Ciolacu a obţinut 1450 de voturi faţă de cele 91 ale lui Eugen Teodorovici, aşadar o majoritate zdobitoare. Pare, acum, cel puţin bizar să pretinzi că susţii PSD şi să dai de pământ cu cel ce tocmai a fost ales. Mai grav este să fii de acord că Guvernul Orban e o catastrofă şi tot catastrofă este şi Ciolacu. Dacă nu eşti de-al lui Ponta, înseamnă că ai o mare disonanţă cognitivă, iar dacă eşti de-al lui Ponta eşti un sicofant.

Că Marcel Ciolacu, adică PSD, reprezintă victima unei lucrături subterane penale nu am nicio îndoială. Că nu a putut-o Ciolacu preveni ? Ar fi o întrebare doar a naivilor care nu cunosc forţele întunecate ale Pădurii.

Se discută despre trădare. Atrag atenţia că a da afară un posesor de certificat medical înseamnă a-l transforma într-un erou. Decât să condamni un nevinovat, mai bine să scape de pedeapsă toţi vinovaţii.

Pe fond, faptul că nu a fost cvorum nu e chiar o nenorocire decât pentru cine vrea să fie. Dacă avea o susţinere corectă în Parlament, liberalii nu ar fi boicotat şedinţa.

Ar mai rămâne de discutat dacă faptul că nu a picat guvernul avantajează vreuna dintre cele două tabere. Analiza mea îmi spune că moţiunea trebuia depusă, iar modul în care a ajuns istorie avantajează PSD. Candidaturile sunt oficiale, nu mai pleacă nimeni, iar votanţii simpli vor dori să le arate ei liberalilor cine e mai tare.

Rămâne aşadar cum s-a stabilit, pensiile nu se măresc cu 40%, alocaţiile nu se dublează, HORECA şi instituţiile de spectacol se deschid la 1500 de infectaţi pe zi după ce au fost închise la 200, împrumuturile uriaşe au o frecvenţă năucitoare, deficitul creşte.

Pentru PSD, mai binele ar fi fost dușmanul binelui.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK