Menu

Îmi e milă de prefectul Emanuel Soare și îmi e jenă de jena lui

f_350_200_16777215_00_images_banner1_soare_emanuel_prefect.jpg

 

 

 

 

 

Nu cred că sunt un ziarist ”rău în cerul gurii”, hotărât să sară la jugulară. Încerc să îmi fac meseria apelând la logica cea de toate zilele, iar la nevoie, la ironie și pamflet. În plus, adeseori mi se face milă de personajele politice pe care le critic și chiar mi se întâmplă ca mult după publicarea unui articol dur să mă gândesc la efectele pe care le-am produs în viața și cariera ”clientului” meu.

De data asta,  îmi milă de de prefectul de Argeș, conferențiarul universitar Emanuel Soare, care se află într-o situație atât de jenantă încât mi se face, cum se spune, rușine de rușinea lui.

Pe scurt. Vineri, a avut loc o tele-conferință a ministrului de Interne Marcel Vela cu prefecții, subprefecții, șefii județeni ai Poliției și Jandarmeriei, șefii Poliției de Frontieră. Oameni mulți și importanți, printre care și prefectul Emanuel Soare.

Ei bine, prestigiosul site stiripesurse.ro, de unde se informează toată lumea politică și din administrație, a notat următoarea știre:

"Dumneavoastră sunteți principalul responsabil pentru situatia dezastruoasă în care se prezintă Argesul, astăzi! Indiferent de vrăjelile pe care încercați să mi le raportați! Scuzele dvs. nu vă ajută, dimpotrivă! Are Argeșul litoral și eu nu știu, are multe frontiere? Vorbiți mult și fără rost!”, i-a spus Vela prefectului Argeșului, Emanuel Soare.
”Cum se face că, de exemplu la Satu Mare, acțiunile de prevenție, coordonate de prefect, sunt duble numeric față de Argeș?? N-am decât să aduc prefectul de la Satu Mare ca să vă facă dvs. treaba în Argeș.”, a continuat ministrul Internelor.

Multe publicaţii au preluat şi au comentat această ştire care a cazut ca un ciocan în căpăţâna politică necoaptă a prefectului argeşean.

Ce face azi dom Soare ? Ce să facă, alege soluţia cea mai tâmpită, anume scrie pe Facebook precum că stiripesurse.ro minte. Minte acest site, minţim noi, nenorociţi ce suntem, mint politicienii care îi sunt adversari lui dom Soare. Nici nu vreţi să ştiţi ce lături a turnat în capul nostru domnul universitar, dacă aveţi neapărat curiozitatea şi nu vă temeţi de mirosul urât, căutaţi pe pagina de Facebook a ipochimenului.

Cum nu obişnuim să ne dea nimeni palme, nici cu motiv, dar mai ales fără, am luat documentarea pe cont propriu.

Site-ul stiripesurse afirmă că este în posesia confirmării ştirii din partea ministrului Marcel Vela, iar nemulţumitul poate să o ceară, prin drept la replică, dacă vrea să se mai facă o dată de cacao, am adăuga noi.

Surpriza însă abia acum vine. Întrebând noi, în stânga şi dreapta, pe unde avem surse, pe unii participanţi la teleconferinţă, unul ne-a spus:

”E mai rău decât s-a scris până acum. La începutul ședinței a venit chestoru-șef de poliție și secretarul de stat Bogdan Despescu. Acesta l-a întrebat pe prefectul Soare dacă îi poate da trei motive pentru care Argeșul e campion la Covid. Soare, în sitlul său caracterisitc pe care îl abordează și la televiziuni, a început să spună că el și echipa lui, bla, bla, bla. Vreau trei motive, a insistat secretarul de stat. Prefectul tot bla, bla bla, până când omul i-a zis:
- Vorbeşte, domne, normal, că nu eşti în campanie electorală.

În fine, Bogdan Despescu nu a avut ce scoate de la Emanuel Soare, moment în care a intrat ministrul Vela.

Ministrul l-a luat la rost conform ştirii de mai sus.

Aceste dezvăluiri încheie, practic, cariera politică a lui Emanuel Soare. Nu va mai fi nici prefect, nu va ajunge nici preşedinte de CJ, aşa cum visează.

Pentru a scăpa de dezastru, omul zice că nimic nu e adevărat.

Sunt situaţii, cum spuneam, când ţi se face milă de neputinţa unui om, dar fiind vorba despre un om politic, nu există altă variantă decât să-i spui, precum i-a spus şi ministrul său:
- Lasă vrăjelile, domule prefect !

Cuvântul ”domnule” l-am adăugat, totuși, eu.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN