Menu

Un spirit bun, generos, frumos ne face pandemia mai ușoară

f_350_200_16777215_00_images_George.jpg

 

 

 

 

 

Am o pasiune pe care pe timpul pandemiei pot să mi-o satisfac mai mult ca în vremurile normale. De fapt, este a doua pasiune, fiindcă prima este să mă uit la meciurile de fotbal. Pasiunea despre care vă vorbesc se cheamă fizica cuantică.

Citesc de mulți ani tot ce prind despre fizica cuantică explicată pentru oameni care nu sunt fizicieni. Evident că nu aș înțelege nimic dacă niște fizicieni nu s-ar fi străduit să vorbească pe înțelesul oamenilor obișnuiți.

De ce citesc despre fizica cuantică și de ce o fac și mai mult acum, pe timpul pandemiei? Vă spun imediat.

Dacă aș fi trăit în urmă cu 500 de ani și aș fi aflat că un anume Copernic a spus că pământul se învârtește în jurul soarelui, alături de celelalte planete, aș fi încercat să citesc cât mai multe despre acest subiect. Desigur, ceilalți oameni cu care aș fi stat de vorbă ar fi continuat să susțină că soarele se învârtește în jurul nostru, ba chiar mi-ar fi arătat cu mâna cum astrul solar răsare, se ridică pe cer și apune. Mi-ar fi zis că dacă nu înțeleg fenomenul, înseamnă că sunt puțin nebun.

A fost nevoie de o sută de ani, poate chiar mai mult, pentru ca opinia publică să accepte ideile lui Copernic. Nu sunt sigur nici măcar că la această oră toți semenii noștri au o certitudine cu privire la cine în jurul cui se învârtește.
Așa și cu fizica cuantică.

Citiți continuarea articolului AICI.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK