Menu

Deputatul PSD Eugen Neață îndrăznește să spargă un monopol SRI

f_350_200_16777215_00_images_banner1_neata_eugen_10.jpg

 

 

 

 

 

Deocamdată, încearcă, depunând un proiect legislativ prin care cetățeanului care a solicitat un Certificat ORNISS și a primit un răspuns negativ să i se explice de ce și pentru ce.

Deputatul e conștient de curajul aventurii și știe cu cine se pune, scriind că ”cei care caută instrumentele de manipulare din societatea românească au aici, în domeniul acordării sau a respingerii certificatelor de acces la informații secrete, un câmp vast de cercetare, în care sunt îngropate probabil multe abuzuri și epurări.”

Dacă proiectul de lege va fi încununat de succes,dispare un instrument de poliție politică și se sparge monopolul SRI pe viețile oamenilor.

”Am inițiat în urmă cu ceva timp, împreună cu mai mulți colegi din Parlament, o modificare a legislației, cerând ca oricine participă la retragerea sau la acordarea acestor certificate să ofere o motivație pentru decizia lor, ” spune Eugen Neață.

Propunerea legislativă a fost semnată și de deputații social-democrați Nicușor Halici și Nicolae Georgescu, așadar, sunt trei semnatari.

Să sperăm că vom auzi despre ei numai de bine.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK