Menu

Cum mi-a nenorocit CEZ articolul

f_350_200_16777215_00_images_George.jpg

 

 

 

 

 

Scriu un articol precum cel de față în circa 30 de minute, sunt totuși o mie de cuvinte pe care trebuie să le tastez, dar să nu vă închipuiți că acesta ar fi tot procesul de elaborare al mesajelor mele, nici vorba. Mi se întâmplă să îmi gândesc articolele o zi, o zi și o noapte, două zile și două nopți, iar după ce ideile sunt gata, încep să mă îndoiesc de ele, caut unele mai convingătoare, mai potrivite, după care trebuie găsit tonul, fiindcă se spune că tonul face muzica. Îmi aduc aminte că în Jurnalul său, Liviu Rebreanu scria că atunci când începe un roman, cel mai greu îi este să găsească ritmul primei fraze, fiindcă după aceea lucrurile merg de la sine. Fără nicio comparație cu marele romancier, vă spun că așa merg lucrurile și în meseria mea.

Cine zice sau măcar crede că ziaristica e floare la ureche se înșeală, fiindcă în epoca noastră scripta volant, verba manent. Latinii spuneau invers, adică verba volant, în sensul că e mai bine să le vorbești oamenilor dacă vrei să zboare ideea la cât mai mulți, iar scrisul rămâne doar pe hârtie, mă rog, pe pergament, adică nu mișcă mulțimile. Acum, scripta volant pe rețelele de socializare, oamenii dau share și gândul scris se duce ca vântul.

Gândul zilei de astăzi este că nu îmi pot pune pe pagină gândul zilei. Abia mă așezasem la calculator și CEZ mi-a luat curentul, după care a început nebunia telefoanelor către deranjamente.

 

Citiți continuarea articolului AICI.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK