Menu

Este PSD jucat din cifrele infectaților și morților ?

f_350_200_16777215_00_images_banner1_ciolacu_orban.jpg

 

 

 

 

 

Încercăm să citim printre rândurile comunicatelor și declarațiilor de presă.

Șeful interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a făcut două anunțuri. Pe de o parte, i-a invitat în Parlament pe guvernanți pentru a discuta pe legea carantinării, pe de altă parte a convocat un CEX, luni dimineața, pe aceeași temă. Ciolacu, aflat între Scila și Caribda, încearcă să nu fie lăsat în ofsaid PSD, dar nici el să nu fie lăsat în ofsaid.

Mai precis, este vorba de a scăpa din strânsoarea celor care spun că PSD a făcut pact cu PNL pentru dictatura sanitară, aceste voci aflându-se și în tabăra Teodorovici, dar și în rândul populației. Cum să faci însă acest lucru, când Iohannis și PNL sunt gata să afirme că morții aparțin PSD care boicotează legea ?

Mișcarea lui Ciolacu cu CEX și invitarea guvenanților la discuții are azi a replică naturală sau artificială ? Numărul morților și infectaților a explodat, iar Ludovic Orban nu a pierdut prilejul să vină cu o declarație.

”Am un mesaj de revoltă şi indignare faţă de amânarea dezbaterii de către Senat a legii care să ne pună la dispoziţie instrumentele indispensabile în lupta împotriva epidemiei. Amânarea înseamnă o creştere dramatică a risului de infectare. În toate ţările democratice autorităţile au la dispoziţie carantina, izolarea la domiciu, posibilitatea de a trata pacienţii sub control medical”, a afirmat Orban, într-o conferinţă de presă susţinută după videoconferinţa cu prefecţii, informează News.ro.

În mod normal, nu ar trebui să punem la îndoială cifrele, dar nu poți să nu te gândești la cât de ușor pot fi ele manipulate într-un mod aparent obiectiv. E suficient să nu testezi în două focare timp de două zile și să o faci într-o singură zi și obții astfel creșteri ale infectărilor. Câteva decese pot fi, de asemenea, ținute în rezervă.

Nu avem date pentru a acuza pe nimeni, doar semnalez posibilitățile.Fiindcă cea mai bună apărare este atacul, PNL duce un război împotriva PSD folosind pandemia, cel puțin de asta nu cred că se îndoiește cineva. 

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK