Menu

Care e treaba cu cele 18 măsuri ale PSD ”furate” de PNL

f_350_200_16777215_00_images_banner1_ciolacu_orban.jpg

 

 

 

 

 

 

PSD anunță că 18 măsuri din programul de guvernare cu care Liviu Dragnea a câștigat alegerile în 2016 se regăsesc în programul de relansare economică al PNL. PSD lasă impresia că reclamă un furt de idei. Foarte rău că lasă această impresie.

Dacă PSD a avut măsuri bune pentru țară, e cu atât mai bine că și le însușește PNL, iar social – democrații ar face bine să le mulțumească lui Ludovic Orban și, desigur, lui Klaus Iohannis. După ce ar aduce aceste cuvinte de mulțumire, PSD ar putea să își ia inima în dinți și să explice de ce în Europa cele 18 măsuri au fost considerate nocive când erau propuse de PSD și vor fi considerate, în mod cert, salvatoare, atunci când și le asumă PNL.

Conducerea PSD știe multe și alegătorii social – democraților au dreptul să știe cât mai multe. Bine ar fi ca Marcel Ciolacu să arate și care sunt acele măsuri față de care diverși mari influenceri, de la ambasadorii partenerilor strategici la europarlamentari, de la anumiți mari economiști la anumiți mari ziariști, au avut critici pe vremea PSD și au rezerve și pe vremea PNL.

PSD Dragnea a fost stopat brutal să își ducă la îndeplinire programul de guvernare fiindcă cineva s-a temut că astfel va fi consolidată imaginea acestui partid și va continua la guvernare, iar continuând, va lua măsuri supărătoare.

Voi da numai un exemplu și anume înființarea Fondului Suveran de Investiții și Dezvoltare. Căutați pe Google și vedeți că direct sau indirect această idee a fost călcată în picioare de toate vocile ”democratice” interne și internaționale și de toată presa de cazarmă. Acum, fondul apare în programul PNL.

Se va face ? Probabil, dar așa cum vor alții, anume sponsorii liberalilor.

Ce nu se va face ? Să anumerăm doar creșterea cu 40 % a pensiilor, dublarea alocațiilor, creșterea salariului minim, frânarea exodului forței de muncă de toate genurile, de la medici la căpșunari. Sectoare cheie din economie vor fi ”curățate” de rămășițele capitalului românesc.

Liberalii au furat 18 idei de la PSD ca să le pună în practică atent, în stil propriu, sub oblăduirea sponsorilor. Jocul e mai subtil decât poate fi explicat publicului larg, dar PSD și-ar putea pune la treabă specialiștii pentru a încerca să explice, totuși, câte ceva. Știu că e extrem de dificil, că mesajele trebuie să treacă printre Scila și Caribda, să mizeze și pe electoratul informat și școlit, însă este absolut necesar.

Altminteri, alegerile vor rămâne o activitate inutilă cu un învingător dinainte cunoscut.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK