Menu

Exclusiv. Eugen Teodorovici își anunță candidatura. Ce susține, ce promite

f_350_200_16777215_00_images_banner1_teodorovici_orlando_postare.jpg

 

 

 

 

 

În urma unei discuții telefonice libere (așadar nu am făcut un interviu înregistrat) cu fostul ministru și actualul senator Eugen Orlando Teodorovici, consemnez următoarele:

- Eugen Teodorovici îşi va anunţa candidatura la preşedinţia PSD.
- El consideră că va avea susţinere, deoarece ”primarii vor fi mult mai bucuroși să intre în campanie pentru locale cu poza mea, decât cu a lui Ciolacu”.
- Marcel Ciolacu a promis multe dar a făcut puține.
- Dacă va fi ales președinte, Eugen Teodorovici va avea un target de 40 % la alegerile parlamentare (fără o alianță cu Pro România sau ALDE) iar dacă nu îl va atinge, va demisiona.

Pe surse, așadar în afara acestei discuții, pot spune că tabăra Teodorovici își dorește un congres al partidului fizic, nu virtual. Din această tabără fac parte, fără a se ascunde, mai mulți președinți de CJ, primari și parlamentari ale căror nume nu le transcriu fiindcă nu știu în ce măsură au o aderență perfectă la grup.

Nu se mizează pe susținerea Olguței Vasilescu și a Gabrielei Firea.

Se mizează în schimb pe dorința multor primari și președinți de CJ ca partidul să aibă atitudini mai tranșante, fără compromisuri.

Se dorește cooptarea ca susținător a acestei candidaturi a lui Liviu Pleșoianu.

Eugen Teodorovici nu are, după cum declară, schelete în dulap, nu poate fi șantajat sau speriat.

Din punctul meu de vedere, PSD este un partid mare, cel mai mare, și va ști să găasească cea mai bună variantă pentru a crește în sondaje și a încerca să se întoarcă la guvernare cu un program patriotic.

Reamintesc că pe pagina sa de Facebook, Eugen Teodorovici a scris joi că în situația în care guvernul Orban va pica prin moțiune de cenzură, iar Klaus Iohannis va refuza desemnarea unui premier de la PSD, este necesară demararea acțiunii de suspendare a președintelui.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK