Menu

Curajul bărbatului care odinioară l-a învins pe Hitler

f_350_200_16777215_00_images_banner1_calumb_statuie_1.jpg

 

 

 

 

 

Am crezut despre ei că sunt monştri sacri, stâlpi ai societăţii viitorului, că au o etică pe care noi, muritorii de rând, nu o vom atinge niciodată. Ne-am făcut din ei idoli la care ne-am închinat cu evlavie şi eram în stare să jurăm că niciodată nu ne vor dezamăgi.

Mă refer la Netflix, la HBO, la Google.

Din păcate, zeii noştri moderni au făcut pe ei imediat ce nişte sceleraţi le-au arătat pisica, dând tonul la cenzurarea conţinuturilor chipurile neconforme cu civilizaţia actuală.

Când, în urmă cu vreo doi ani, Jean-Claude Juncker, în prezența prim-ministrului landului, a deschis la Trier expoziția "Karl Marx. Viața. Opera. Timpul" şi a inaugurat statuia de 4,5 metri a lui Marx, primită cadou din partea Chinei, am crezut că nu vedem bine.

Acum, pare destul de clar că domnul preşedinte al Comisiei Europene ştia ce se va întâmpla peste puţin timp, avea informaţii că statuile altora vor cădea sub presiunea idioţilor utili.

Ce urmează ? Evident, creştinismul şi uriaşa sa creaţie universală. Când ? La momentul potrivit. Cred că nimeni nu îşi imaginează că Iisus va fi iertat, precum nimeni nu poate gândi fără să îi pleznească mintea ce ar putea urma după ce crucile vor începe să cadă de pe catedrale.

Acum, presa anunţă că Google a şters, pentru Marea Britanie, fotografia lui Wiston Churchill, un pas mic pentru motorul de căutare, un pas uriaş pentru progresişti. Nimic nu mai e imposibil şi dintr-un singur calculator gigant, într-o seară, se va putea şterge întreaga istorie a Celui ce este Calea, Adevărul şi Viaţa. A doua zi, lacăte grele vor atârna pe porţile muzeelor lumii.

Sunt lansate rachete de încercare şi, dacă vă uitaţi în jur veţi observa că nimeni nu a ieşit în stradă nici pentru a apăra ”Pe aripile vântului”, nici pentru Columb, nici pentru Churchill. Oamenii preocupați de pandemie nu se sinchisesc de un biet film sau de câteva statui, iar în ceea ce îl privește pe Churchill, nimeni nu știe nici cine a fost, nici ce a făcut pentru libertatea Occidentului. Aproape că te întrebi dacă pentru asemenea generații ignorante mai merită să păstrezi ceva din trecut.

Ne-am iluzionat crezând că omenirea are înmagazinată o atât de mare cantitate de bun simț încât aceste lucruri nu se vor întâmpla ? Posibil, dar și mai plauzibil este că viața confortabilă și consumistă a ucis curajul bărbatului din Vest, cel care odinioară l-a stopat pe Hitler, iar azi se ascunde în garaj de frica Antifa și Black Live Matter,iar la noi de teama #rezist.

G.S.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK