Menu

Încă un afro-american ucis de poliţie. În SUA, mitul poliţistului e pus la îndoială

f_350_200_16777215_00_images_banner1_politia_sua.jpg

 

 

 

 

 

Mitul poliţistului american căruia trebuie să i te supui e pe cale de dispariţie.

Şefa poliţiei din oraşul american Atlanta a demisionat după ce un ofiţer de poliţie a rănit mortal un suspect în timpul unei încercări de arestare, a anunţat sâmbătă primăriţa acestui oraş din sudul Statelor Unite, informează Reuters şi AFP.

Un afro American, Rayshard Brooks, în vârstă de 27 de ani, a adormit în maşina sa pe calea de acces a unui restaurant fast-food drive-in, iar angajaţii localului au chemat poliţia deoarece accesul clienţilor era blocat.

Rayshard Brooks se afla sub influenţa alcoolului şi a opus rezistenţă atunci când poliţia a dorit să-l aresteze. În timpul unei lupte cu ofiţerii, Brooks a confiscat pistolul taser cu electroşoc al unui ofiţer şi a fugit.

Ofiţerii l-au urmărit pe Brooks pe jos şi, in timpul urmăririi, Brooks s-a întors şi a îndreptat pistolul taser spre un ofiţer, care şi-a utilizat arma rănindu-l. Brooks a fost transportat la spital şi a fost operat, dar a decedat la scurt timp.

Poliţistul care l-a împuşcat pe Rayshard Brooks a fost dat afară şi va urma un proces.

În SUA, culpabilizarea Poliţiei pare a fi doar începutul unui proces de punere a îndoială a tuturor instituţiilor statului, proces care s-ar putea încheia cu învinovăţirea statului însuşi.

O lume fără state înseamnă o societate a corporaţiilor condusă de un guvern mondial.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK