Menu

Cei care-și abandonează mașinile ar putea rămâne fără ele în numai 6 luni

f_350_200_16777215_00_images__2017_04aprilie_Masina-abandonata.jpg

 

 

 

 

 

Persoanele care-și lasă mașinile să stea degeaba, în același loc, timp de cel puțin 6 luni vor risca să le fie ridicate de autorități, conform unui proiect de lege ce a trecut tacit de senatori, iar acum va ajunge la votul decisiv al deputaților, având propunere de adoptare.

Concret, vorbim despre orice tip de vehicul abandonat pe domeniul public sau privat al statului cel puțin 6 luni, în cazul căruia autoritățile au motive justificate să creadă că este necorespunzător circulației rutiere. În momentul de față, regula este că mașinile abandonate pot fi ridicate dacă stau degeaba timp de cel puțin 1 an.

Totodată, proiectul de lege prevede că aceeași regulă se va aplica și mașinilor care n-au plăcuțe cu numere de înmatriculare sau care sunt înmatriculate în străinătate. Acum, în acest caz nu se face referire la mașinile înmatriculate în alte state.

Așadar, aceste vehicule abandonate timp de cel puțin jumătate de an vor fi inventariate de autorități. Concret, se vor încheia procese-verbale de constatare și pe mașini se vor afișa somații pentru ridicarea lor în maximum 10 zile. În caz contrar, vehiculele vor fi ridicate și depozitate de autorități în locuri special amenajate. Ulterior, dacă proprietarii nu-și vor revendica mașinile, acestea vor fi vândute sau scoase din circulație și casate.

Practic, acest lucru se întâmplă și acum, însă procesul este mai greoi și mai lung. Astfel, inițiatorii proiectului de lege spun că măsurile propuse de ei vor ajuta la eliberarea mai rapidă a locurilor de parcare blocate.

Atenție! Proiectul nu se aplică acum. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie adoptat la Camera Deputaților, promulgat prin decret prezidențial și publicat în Monitorul Oficial.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK