Menu

Atac la diavolii care ne controlează prin reţelele de socializare

f_350_200_16777215_00_images_banner1_trump.jpg

 

 

 

 

 

Nu voi scrie prea multe cuvinte pe acest subiect deoarece oricum textul nu ajunge departe, iar prietenii mei de pe Facebook sunt deja la curent cu ceea ce voi spune.

Donald Trump este primul pământean care, având puterea să o facă, îi atacă pe diavolii care ne controlează mintea prin reţelele de socializare.
Acest lucru se întâmplă în America, dar să vedem cum stăm în România.

Cei mai mulţi români nu au parte de blocări de conturi sau restricţionări la postarile de pe Facebook pentru simplul motiv că nu au nicio treabă cu politica. Altfel stau însă lucrurile cu românii implicaţi politic.

În cazul în care postezi materiale favorabile lui Klaus Iohannis şi PNL, nu ai nicio problemă. În caz contrar, intră în acţiune aşa-zisele ”politici interne” ale Facebook, pe care nimeni nu le cunoaște. Mâini nevăzute șterg postările sau le ascund bine în măruntaiele rețelei. Când scrii despre acest fenomen, alte mâini nevăzute anunță că ești paranoic.

Pentru a induce o senzație de dialog, ești rugat politicos să anunți dacă restricționările și blocările ți se par abuzive.

Cu cine vorbești tu ? Cu roboții ? Să fim serioși. În prima zi a stării de urgență, mii se români cu cont pe Facebook au văzut cum le dispar postări, unele vechi de aproape un an. Comitetul pentru Informare Strategică a curățat rețeaua de materiale negative la adresa lui Iohannis și a PNL.

Precum în Castelul lui Kafka, nu afli cine este seniorul, precum în Procesul, nu afli care sunt acuzațiile ce ți se aduc.

Ce a făcut Trump.

Președintele Donald Trump a semnat joi ordinul executiv care vizează legislația pin care sunt protejate companiiile de social media, la câteva zile după ce Twitter a marcat două dintre postările sale referitoare la votul prin corespondență ca fiind potențial false, anunță CNN. Conform Reuters, această încercare de a interveni în media nu are șanse să treacă testul legalității.

Astăzi, numeroși americani urmăresc știrile, țin legătura cu prietenii și cu familia și își împărtășesc opiniile privind evenimentele curente prin intermediul social media și al altor platforme online. În consecință, aceste platforme funcționează precum un echivalent din secolul 21 al pieței publice. Twitter, Facebook, Instagram și YouTube exercită o putere imensă, dacă nu fără precedent de a influența modul în care sunt interpretate evenimentele publice, de a cenzura, șterge sau face să dispară informația și de a controla ceea ce oamenii văd sau nu. Ca președinte, mi-am afirmat în mod clar angajamentul referitor la dezbaterea liberă și deschisă pe internet. O astfel de dezbatere este la fel de importantă online, așa cum este în universitățile noastre, în primării și în casele noastre. Este esențial pentru susținerea democrației noastre”, afirmă președintele SUA în documentul postat pe site-ul Casei Albe.

Platformele online sunt angajate într-o cenzură selectivă care dăunează discursului nostru național. Zeci de mii de americani au semnalat că platformele online marchează ca inadecvat conținut care nu încalcă termenii serviciului, fac modificări neanunțate și inexplicabile ale politicilor companiei, care au ca efect defavorizarea anumitor puncte de vedere, șterg conținut sau conturi fără niciun fel de avertisment, afirmă Trump în ordin.

Vom vedea cum evoluează situația în SUA și în acest fel vom ști ce se va întâmpla, peste o vreme, în România. Ceea ce știm deoacamdată este că statul paralel colaborează cu Facebook pentru a controla fluxurile de opinii politice din România.

Trump i-a atacat pe diavolii rețelelor de socializare, s-a pornit o luptă cu iadul.

Binele va învinge.

Gheorghe Smeoreanu

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN