Menu

Deputatul Eugen Neață: ”De la pupitrul propriu, Marcel VELA A RATAT mai degrabă decât a marcat ceva”

f_350_200_16777215_00_images_banner6_vela.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Trei, Doamne, și toți liberali!

Moțiunea simplă de cenzură îndreptată de Senatul României împotriva ministrului de la Afacerile Interne a trecut cu 65 de voturi în favoare, 25 împotrivă și 5 abțineri. Mai mult de doi senatori din trei consideră că Marcel Vela conduce, dacă conduce el cu adevărat, foarte prost ministerul forțelor de ordine românești.

Eu însumi am marcat pe această pagină ciudățeniile și enormitățile rostite, susținute și decise de ministru pe parcursul stărilor de urgență pe care le-a coordonat, dacă le-a coordonat el cu adevărat. Am văzut cu toții că multe dintre hotărârile strategice s-au luat la Cotroceni, unde șeful este cu totul altcineva. De aici îndoiala mea cu uite-nu e comandantul.

De la pupitrul propriu, Marcel Vela a ratat mai degrabă decât a marcat ceva. A ratat organizarea funcționării vămilor în regim de aglomerație și la începutul stării de urgență și la finalul ei, a ratat înțelegerea istorică cu biserica ortodoxă și a ratat milioanele de români care au trecut la mustață pe lângă campania de amendări.

Cu aceasta din urmă, a ratat donarea banilor din amenzi către sănătatea românească, cum a promis la televizor cu gura domniei-sale. Singurul lucru pe care nu l-a ratat a fost să-și acuze proprii subalterni de exces de aplicare a regulilor de ordine publică în timpul stării de urgență. Gura domnului Vela miroase a levănțică și atunci când mestecă usturoi, crede el. Am detaliat aici timp de șaizeci de zile izbânzile și rateurile ministrului de la Interne, pe măsură ce ele s-au petrecut.

Senatorii au vrut să-l audă în persoană și l-au chemat în Parlamentul României să mai povestească încă o dată cum n-a produs el nicio enormitate din ceea ce douăzeci de milioane de români am văzut că a făcut. Momente ca acesta sunt foarte greu de îndurat. Un om ajuns în plină maturitate, aflat în imposibilitatea publică de a se îndoi de propriile greșeli.

În ultima vreme au ajuns în fața parlamentarilor și miniștrii de la finanțe și de la învățământ. Toți sunt convinși că nu există greșeală în acțiunea lor. Că banii se înmulțesc în România fără număr în timp ce mai nimeni nu mai muncește și că școala funcționează uns, în timp ce este încuiată pe dinafară. Ai zice că asiști la un joc de copii incapabili să vadă cana spartă (plici!), nu la o serie de moțiuni de cenzură destinate îndreptării lucrurilor care se decid prin Guvernul României.

Pentru unii oameni nu există cale de îndreptare din simplul motiv că ei nu văd că ar fi ceva de îndreptat în activitatea lor. Această neputință arată că miniștrii moționați sunt capabili să repete și să-și multiplice greșelile chiar și atunci când la capătul deciziilor lor cad victime cetățenii pe care pretind că îi servesc.

Eugen NEAȚĂ-Deputat PSD de Vâlcea

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN