Menu

Azi, tot la Kaufland. O nouă situaţie şocantă

f_350_200_16777215_00_images_banner1_kaufland_termoscanare_1.jpg

 

 

 

 

 

 

Pe urmele eroilor noştri care au refuzat termoscanarea, doamna Sorina (jurnalist) şi domnul Tiberiu (Expert IT) am fost astăzi la Kaufland cu gândul să îmi cumpăr o sticlă de whisky cu care să îmi mai îndulcesc pandemia.

Fiindcă nu se mai ia temperatura, respectându-se astfel Constituţia şi Hotărârea No. 4 de la Haga, am ajuns imediat la raft, am luat sticla, după care am avut o revelaţie.

De ce să îmi ştie cei de la hypermarket ce marcă de whishy prefer ? Cine le dă lor dreptul să afle ceva mai grav şi mai intim decât temperatura corporală ? În funcţie de marca de whisky, ei pot trage concluzii asupra venitului meu lunar şi asupra impozitului pe care îl plătesc. Este casieriţa expert fiscal încât să analizeze competent aceste probleme ?

Cu gândul la acei eroi, Sorina şi Tiberiu, am luat o pungă şi am învelit sticla de whisky, decupând o mică fantă pentru codul de bare. Doamna de la casă nu a fost de acord, a dorit să vadă toată sticla. Ştiam că asta se urmăreşte.

Am chemat managerul. Le-am spus să învelească băuturile în pungi de hârtie ca să nu îmi poată fura datele despre marca preferată. M-a întrebat cum voi mai putea găsi această marcă în aceste condiţii. I-am sugerat să folsoească diferite culori, aşa cum la pachetele de ţigări ştiu câtă nicotină au în funcţie de culoare.

Victorie! Kaufland nu va mai controla marca sticlelor de whisky.

Gheorghe Smeoreanu

Post Scriptum. Cel mai mare câştig personal în urma căderii comunismului nu a constat în călătorii, maşini mai bune sau în faptul că pot publica ce îmi trece prin cap. Cel mai mare câştig a fost că am descoperit noi tipologii umane, precum şi noi moduri de manifestare a psihologiei de grup. Luasem degeaba o licenţă în Psihologie, adevărul este că nu ştiam nimic despre prostia omenească, isteria colectivă şi nevroza obsesivo – fobică a apărării datelor personale, inclusiv temperatura corporală.

Iar acum, vă voi spune ceva intim, secret, ceva ce nu am spus până azi. Dacă ar fi să aleg, teorietic, între regimul Ceauşescu şi regimul Orwell, nu aş ezita să optez pentru Ceauşescu. Desigur, e ca şi cum te-ar întreba cineva cum vrei să mori, împuşcat sau spânzurat.

G.S.

NATIONAL - CELE MAI CITITE ARTICOLE

  1. 7 zile
  2. 30 zile
  3. 1 AN
The most visited gambling websites in The UK